DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez már idén az élcsapatokkal harcolna

Bár pontos jóslatokba nem akart bocsátkozni, rendkívül optimistán várja a 2020-as szezon rajtját a Racing Point mexikói F1-es pilótája, aki beszélt a csapat Aston Martinná alakulásáról is.

A barcelonai tesztek alapján látott forma alapján sokan a Racing Pointot tartják a középmezőny legerősebb csapatának 2020-ban – nem kis részben annak köszönhetően, hogy az autójuk igen komoly mértékben hajaz a Mercedesre, amely hónapok óta vitatott téma a paddockban, s amely újra terítékre kerülhet Spielbergben. Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy a Racing Point akár a nagycsapatok, mindenekelőtt a saját bevallásuk szerint is lemaradásban lévő Ferrari dolgát is megnehezítheti, és hasonlóan vélekedik erről Sergio Perez is, aki ennek ellenére visszafogottan nyilatkozott:

perez-racingpoint-spielberg-csut-1



„Hamarosan megtudjuk, mennyire is vagyunk versenyképesek valójában” – mondta el a mexikói a csütörtöki videós sajtótájékoztatón, amelyre a Formula.hu is meghívást kapott. „Az autó jónak érződött Barcelonában, komoly potenciál rejlik benne, de elég sok idő telt el azóta. Nem tudom, a többi csapat mennyit volt képes fejlődni az eltelt időben. Viszont rendkívül bizakodó vagyok, és roppantul motivál is, hogy erősen kezdjük a szezont. Remélem, harcba szállhatunk a három nagycsapattal, az jó eredmény lenne számunkra.”

Perez csapattársa, Lance Stroll is hasonlóan optimista az idénykezdetet és az esélyeket illetően a barcelonai tesztek alapján. A kanadai pilóta ráadásul nemcsak eredményeivel, hanem apja révén is tehet az istálló sikereiért, hiszen Lawrence Stroll hathatós közbenjárása révén jövőre már Aston Martinként láthatjuk őket az F1-ben. Mindez Perezt még több bizakodással tölti el:

„Egyértelmű, hogy a csapat jó helyzetben van a jövőt illetően. Mindenki láthatta, mit értünk el a múltban korlátozott költségvetéssel: rendkívül sikeresek voltunk. Minden készen áll az Aston Martin fogadására, és arra, hogy megtegyük a következő lépést. Nagy lépés szükségeltetik persze ahhoz, hogy az élcsapatokkal harcoljunk, a költséglimit viszont mindenkit közelebb egymáshoz. Nincs kétségem felőle, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: