DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rábólintott az osztrák kormány az F1-es tervekre

Úgy tűnik, az utolsó akadály is elhárult a július első két hétvégéjére tervezett spielbergi dupla idénynyitó elől: a helyi hatóságok elfogadták az F1-esek koronavírus elleni védekezési terveit.

A Formula-1 vezetése már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy július elején Spielbergben indítaná el a koronavírus-járvány miatt megkésett 2020-as szezont, méghozzá a sajtóhírek szerint rögtön két versennyel egymás utáni hétvégéken. Az egyeztetések folyamatosan zajlottak az F1, a Red Bull Ring és az osztrák hatóságok között azzal kapcsolatban, hogy kivitelezhető-e a verseny biztonságos megrendezése: Ross Brawn, az F1 sportért felelős vezetője szerint egyfajta bioszférát alakítanának ki a paddock számára a pályán, ahol folyamatosan tesztelnék is a résztvevőket.

spielberg-f1-dppi_1



Nos, az országból származó értesülések szerint ugyan Rudi Anschober egészségügyi miniszter pünkösd utánra ígért döntést az F1-es nagydíjakkal kapcsolatban, néhány nappal korábban elfogadták a terveket. A Die Motorprofils szerint ráadásul némileg meglepő módon limitált számú nézőt is engedélyeznének a helyszínen: igaz, ez a szám mindössze 500 fő lenne, és ezzel kapcsolatos nem láttak még napvilágot részleteket.

Mindenesetre a lényeg, hogy a hírek szerint tehát az utolsó akadály is elhárult a július 5-re és 12-re tervezett két spielbergi nagydíj elől, így néhány hét múlva valóban elrajtolhat az évad. A versenynaptár európai szakaszának tervezetét, amely várhatóan így nézhet ki, amúgy a várakozások szerint a jövő hét elején ismertetné hivatalosan is a Formula-1 vezetése.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: