DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hermetikusan lezárt paddock készül az F1 számára

Újabb részletek derültek ki az F1 zárt ajtók mögött, steril környezetben rendezett szezonnyitójáról. Ross Brawn nyilatkozata alapján a szervezők egyre magabiztosabbak a július eleji kezdésben.

Hétről hétre biztatóbb jeleit mutatja a Formula-1 annak, hogy július 5-én Ausztriában végre elrajtolhat az idei szezon. Az F1 és az FIA illetékesei a háttérben lázasan munkálkodnak egy olyan környezet megteremtésén, amiben biztonságosan lebonyolítható egy versenyhétvége. A Sky Sportsnak Ross Brawn árult el néhány részletet arról a „buborékról”, amit a versenypályán kialakítanak.

 f1-paddock-hun



„Közösen dolgozunk az FIA-val, akik egy nagyszerű rendszert állítanak össze. Belépés előtt, majd minden második nap mindenkit tesztelni fogunk a paddockban. Ezt egy állandó szakmai stáb intézi, akik minden európai versenyen jelen lesznek. Korlátozni fogjuk az emberek mozgását. A távolságtartás számunkra nem jöhet szóba, ezért egy olyan környezetet teremtünk, ami önmagában egy hatékony izolációs buborék. Nem lesznek motorhome-ok, a csapatok pedig a saját társaságukban maradnak. Nem vegyülnek más csapatok tagjaival, és a saját hoteljükben fognak tartózkodni.”

Az F1 tehát egyre magabiztosabb abban, hogy július 5-én Ausztriában zárt ajtók mögött elkezdődhet a 2020-as szezon. Reményeik szerint a 15-18 forduló lebonyolítható lesz év végéig. „Óriási munka zajlik az FIA és közöttünk, és bátorít az, hogy meglátásaim szerint képesek leszünk biztonságos környezetet teremteni” – tette hozzá Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: