DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso elismerte: az F1-es visszatérés is opció

Először nyilatkozott terveiről a spanyol, amióta szóba hozták a Renault-val: a pilóta három „topkategória” közül fog választani, a Dakaron viszont csak néhány év múlva tervez újra indulni.

Talán már meg is lepődtünk volna, ha a múlt héten a Ferrari és Sebastian Vettel szakítása által elindított átigazolási cunami során nem merült volna Fernando Alonso visszatérésének lehetősége. A Formula-1-ben két vb-címig jutó pilótát, aki 2018 végén távozott a száguldó cirkuszból, a Renault-val hozták szóba, ahol korábban már kétszer is versenyzett. Egykori főnöke, Flavio Briatore is úgy nyilatkozott, hogy Alonso készen áll a visszatérésre, és egyes sajtóértesülések szerint közel lehet a megállapodás.

alonso-dppi



Most azonban megszólalt maga a főszereplő is, aki először beszélt 2021-es terveiről azóta, hogy a legfrissebb pletykák felröppentek. Alonso ráadásul olajat is önthet a tűzre, hiszen ő maga is a fő opciók között említette az F1-et – igaz, a WEC és az IndyCar is szóba jött lehetőségként. Az viszont biztos, hogy a Dakaron néhány évig nem látjuk újra – szavait a Gazzetta dello Sport idézi:

„Különböző kihívásokon gondolkodom, több opciót is fontolgatok. A 2019-es esztendő vége óta, amikor úgy döntöttem, részt veszek a Dakaron, hogy kiismerjek egy teljesen más szakágat, mint amihez addig szoktam, nagyon sokat gondolkodtam a jövőn. A Dakar rizikós volt, csak látni akartam, hogyan megy, és nagyon pozitív tapasztalat volt, amit egyértelműen szeretnék megismételni a jövőben. De nem a következő 2-3-4 évben: fizikai és motivációs szempontból is úgy érzem, hogy készen állok nagyon nagy kihívásokra, és ezért úgy gondolom, később lesz még lehetőségem a Dakarra.”

„Most azonban szeretnék koncentrálni az autósportok topkategóriájára, vagyis vagy visszatérek az F1-be, vagy újra belekóstolok az endurance-világbajnokságba vagy az IndyCarba. Már van egy elképzelés a fejemben. Egyelőre viszont csak annyit mondhatok, hogy a következő kihívást a legmagasabb szinten fogom teljesíteni, mert százszázalékosnak érzem magam ahhoz, hogy ezt elérhessem.”

Alonso elárulta: hozzá is eljutottak a róla szóló pletykák, ám egyelőre nincs bejelentenivalója ezekkel kapcsolatban a fent elhangzottakon túl. A spanyolra amúgy idén még egy kihívás vár: újfent rajthoz áll az Indy 500-on, hogy megszerezze az autósport tripla koronáját. Eredetileg a versenyre ezen a hétvégén került volna sor, a koronavírus-járvány miatt azonban augusztus 23-ra halasztották a viadalt, amelyen ismét a McLarennel – egész pontosan az Arrow McLaren SP Racinggel – vesz részt.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: