DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Szinte kész az Alonso–Renault megegyezés

Spanyol és német hírek is arról szólnak, hogy Fernando Alonso a Daniel Ricciardót elvesztő Renault első számú opciója: az Auto Bild szerint gyakorlatilag eldőlt a kétszeres bajnok leigazolása. A hírek alapján Sebastian Vettel számára mindent vagy semmit alapon a Mercedes és a befejezés a két opció.

A Sebastian Vettelt, Carlos Sainzt és Daniel Ricciardót, valamint Ferrari, McLaren és Renault csapatokat érintő átigazolási hullámban színre lépett Fernando Alonso. A spanyol és a Renault, amellyel két világbajnoki címét szerezte, látványos enyelgésbe kezdtek a közösségi médiában. Több külföldi lap is arról ír, hogy a háttérben felpörögtek a tárgyalások a két fél között 2021-gyel kapcsolatban.

Spanyolországban a Marca cikkezett arról, hogy Alonsót jobb választásnak tartja a Renault, mint a szintén opciónak számító Sebastian Vettelt, akiben nem látnak elég erőt, hogy elvezesse a csapatot. Az autóipari tendenciák miatt a versenyistálló év végén lehúzhatja a rolót, ha nem sikerül húzónevet szerezni. Rutinjából kifolyólag Alonsót tartják az ideális személynek, hogy a 2022-es szabályokváltozás fejlesztési versenyében utat mutasson, a Marca azonban arról ír, egyelőre messze van a megegyezés, de nem kizárt, hogy még a júliusi szezonkezdet előtt megtörténik.

Az egyik kérdéses pont a fizetést illeti: Ricciardo 20 millió dollárt keres évente a Renault-nál, Alonso viszont – aki körülbelül másfélszer ennyit kapott utolsó mclarenes éveiben – ennél is többe kerülhet. A Marca szerint a Liberty Media, amely örülne egy újabb világbajnok szereplésének a rajtrácson, példátlan módon hajlandó lenne átvállalni a fizetés egy részét, csak hogy ne ez hátráltassa a megegyezést.



Németországban az Auto Bild viszont továbbmegy: egy megbízható forrásra hivatkozva majdhogynem eldöntött tényként kezeli Alonso visszatérését. „A megegyezés állítólag szinte készen van” – írja a lap. Ebben az esetben a spanyol harmadik periódusra csatlakozna az istállóhoz, amellyel 2003 és 2006 között, valamint 2008-2009-ben versenyzett.

Vettel számára nem opció a Renault a németek szerint, ahogyan a McLarent is azért utasította vissza, mert nem akar pályafutása vége felé éveket várni arra, míg csapata győzelemre képes autót fejleszt. A Bild megfogalmazása szerint a négyszeres világbajnok pókert játszik mindent vagy semmit alapon, és a Mercedes ülésére pályázik. A csapatnál Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár: a német arra lát reális esélyt, hogy a finn helyét foglalja el, nem rettenti el az sem, hogy ebben az esetben Hamilton csapattársa lenne. Amennyiben nem jár sikerrel a Mercedesnél, a Bild szerint befejezi pályafutását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: