DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

És akkor Vettel, Sainz és Ricciardo forgatagában feltűnt Alonso is

Nem lehet panaszunk az elmúlt másfél nap Formula-1-es hírözönére, amit a Ferrari és Sebastian Vettel különválásának bejelentése indított be, most pedig Fernando Alonso önszántából csatlakozott be a pletykaáradatba.

00002115_038



Kedden reggel egycsapásra felpörögtek az F1-es karanténidőszak eseményei: mivel elakadtak a szerződéshosszabbítási tárgyalások a Ferrari és Sebastian Vettel között, a felek bejelentették szezonvégi szakításukat (bármikor is lesz a jelenlegi szezon vége), és bár további hivatalos információk nem érkeztek, úgy tűnik, gyors egymásutánban több más építőelem is a helyére került. Az olasz sajtó után már egyre többen vélik biztosnak, hogy Carlos Sainz érkezik a Ferrarihoz Charles Leclerc új csapattársaként, és Daniel Ricciardo szerződését is már megköttetettnek vélik a McLarennel, ahol így az ausztrál léphet majd Sainz helyére.

Így ezen forgatókönyv szerint most a Renault-nál van egy üresedés, amely az egyik legértékesebb ülés lehet 2021-re: hogy valójában mennyire is értékes, arról pedig már idén is elég jó képet kaphatunk, mivel a gazdasági recesszióra reagálva az F1 szabályba foglalta, hogy a következő szezont is az idénre épített karosszériával kell teljesíteniük a csapatoknak. Persze Vettel visszavonulása sem kőbevésett még, akár számára is vonzó opció lehet a francia csapat, de felmerült egy másik világbajnok neve is – erre a tűzre pedig további olajat öntött most a Renault és maga a versenyző is. Ez a versenyző pedig Fernando Alonso, aki mindkét világbajnoki címét a Renault-val szerezte és két periódust is eltöltött a csapat pilótájaként, noha a legutóbbinak is már több mint tíz éve, 2009-ben vége lett.

Ennek fényében viszont felettébb furcsa, hogy a felek pont most kezdtek el sejtelmesen egymásról posztolni az F1-es közeg elsőszámú közösségi oldalán, a Twitteren. A Renault-nak éppen most jutott eszébe bemutatni alonsós mobilháttérképét, amire a spanyol egy az akkori időket idéző, kékbe öltözött Renault-szurkolótábor képével reagált, egy ördögi vigyort mellékelve.

Persze ez még messze áll az aláírt szerződéstől, és Alonsóról tudjuk, hogy szeret játszadozni a közönségével, így pontosan tudta most is, hogy milyen bombát dobott be a médiába ezzel az egyetlen kommentár nélküli fényképpel is. Az elmúlt pár évben különféle versenysorozatok világában elkalandozó spanyol egy pillanatig sem titkolta, hogy szeretne visszatérni az F1-be, ahol szerinte még befejezetlen ügye van, viszont nemrég arról is beszélt, hogy az új szabályok elhalasztása miatt 2021 még nem lesz számára megfelelő pillanat ehhez. Mindenesetre ha a pilóta és a csapat ismét egymásra találnának, azzal beigazolódna Martin Brundle frissen publikált merész sejtése Alonso várva várt visszatéréséről.

Érdekes, hogy az F1-es élvonalból két csapat egyelőre teljesen kimarad ebből a hirtelen jött átigazolási forgatagból, pedig az ő pilótafelállásuk sincs kőbe vésve 2020 utánra. A Red Bull pilótapiaci szerepével persze nem nagyon kell számolniuk a rivális csapatoknak és versenyzőknek, hiszen ők hagyományosan saját berkeikből választanak jövevényt az anyacsapathoz. Ott van viszont még a Mercedes, ahol Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár az idei év végén. Márpedig ha nem feltétlenül akarnának velük számolni a következő évre is, akkor egészen biztos, hogy Toto Wolff is beszállt volna a mezőny legjobb szabadügynökeiért folyó harcba, amely jelenleg az orrunk előtt zajlik…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: