DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sajtó: Ricciardo már alá is írt a McLarenhez

Úgy tűnik, tényleg felgyorsultak az események a Ferrari keddi bejelentése után: a lapértesülések szerint a wokingiak már meg is találták a maranellóiakhoz távozó Carlos Sainz utódját 2021-re.

Még csak alig bő egy napja jelentették be, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari útjai elválnak a 2020-as esztendő végén, de sajtóhírek szerint máris a kirakós több eleme a helyére került. A német helyére ugyanis villámgyorsan Carlos Sainz lépett elő favorittá, s úgy hírlik, a maranellóiak valószínűleg még a héten bejelentik a spanyol érkezését.

ricciardo-norris-mclaren-dppi



Ha Sainz valóban megy a Ferrariban, abban az esetben értelemszerűen a McLarennél szabadul fel egy ülés. Viszont állítólag már a wokingiaknak is megvan a jelöltjük, méghozzá a Ferrarival is szóba hozott Daniel Ricciardo személyében, akinek az idei év végén ugyancsak lejár a szerződése a Renault-val. Ráadásul olyannyira pörögnek az események, hogy a rendre jól értesült F1-es újságíró, Leo Turrini szerint az ausztrál már meg is állapodhatott a McLarennel, így ő lehet Lando Norris csapattársa 2021-től:

„Sainz egy erős pilóta” – elemezte a helyzetet a Radio 24-nek az olasz szakíró. „Viszont azt is el kell mondani, hogy több év alatt csupán egyetlen dobogós helyezést szerzett, még ha soha nem is rendelkezett igazán erős csomaggal. De nem ez az a név, ami megmelengeti a szíveket. Ricciardo? Úgy tűnik, ő már alá is írt a McLarenhez.”

Ha igaznak bizonyulnak az értesülések, akkor pedig a Renault-nál támadhat üresedés. A korábbi pletykák szerint többek között Vettelnek a francia gyártótól is van ajánlata, így nem kizárt, hogy egy hármas körforgást láthatunk majd a Vettel–Sainz–Ricciardo trió révén, de pletyka szintjén már felmerült Fernando Alonso neve is – igaz, ő kizárta a 2021-es F1-es visszatérést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: