DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már tudjuk, hol nem fog versenyezni Alonso jövőre

A spanyol eldöntötte, hol szerepel 2021-ben. Egyelőre nem árulja el, csak azt, hogy nem a Formula-1-ben és nem az IndyCarban. Visszatérni az F1-be az új szabályok miatt akart.

Kevés versenyző jövője gerjeszt akkora figyelmet, mint Fernando Alonsóé: az elmúlt években WEC-be, IndyCarba és Dakar Raliba is belekóstoló, eközben Formula-1-es visszatéréssel kacérkodó spanyol bejelentkezett a 2020-as Indianapolis 500-ra, azon túl azonban nem ismert, hol fog versenyezni. Ő maga azonban már eldöntötte.

„Többé-kevésbé tudom, mit fogok csinálni 2021-ben. Remélem, hamarosan ti is értesülhettek róla, de most nem mondhatok többet” – mondta Alonso a Le Mans-i 24 órás oldalának adott interjúban. Azt mégis elárulta, hol nem fog felbukkanni a következő szezonban, rossz hírt közölve a Formula-1-es visszatérésben még mindig bízó rajongótábornak.

„Mindig is azt mondtam, 2021-ben új szabályok lesznek a Formula-1-ben, lehet, hogy újra beszállok, mert talán nőni fog az érdeklődés, az autók azonosabb színvonalon lesznek és az is elképzelhető, megéhezem arra, hogy újra felkerekedjek és harcba szálljak. Az F1 azonban elhalasztotta a szabályokat 2022-re. Ez rossz hír bizonyos szempontból a sport számára, mert úgy gondolom, mihamarabb szükség lenne az autók azonos szintre hozására és az új szabályokra. A döntés azonban érthető, mert a jelenlegi helyzetben lehetetlen lenne a jövő évi autókat fejleszteni.”



A 38 éves Alonso az IndyCar teljes szezonjában való részvételtől is elhatárolódott: „Túl nagy kötelezettség lenne életem ebben a szakaszában. Pár éve talán lehetőség lett volna, de számomra most az, hogy 16-17 versenyt vállaljak és megtanuljam az összes pályát, olyan felkészülést és elkötelezettséget igényelne, amelyet életem ezen szakaszában talán nem vállalnék örömmel. Már az Indy 500 is szép vállalkozás, hosszú felkészülést igényel az az egy verseny. A teljes bajnokságot nem tudom elképzelni, mert egész emberre lenne szükség hozzá.”

A Dakar Ralira viszont örömmel vállalkozna az idei bemutatkozó szereplés után: „Szeretem a Dakar szellemiségét. Versenyzőkkel, szerelőkkel, újságírókkal osztoztam a pillanatokon. A sivatag közepén vagyunk, ahol nincsenek szállodák, vécék és egyebek, melyeket megszoktunk más futamokon, az emberek közt pedig nincsen különbség. Három hét színtiszta tapasztalatszerzés volt. Remélem, egy napon visszatérek majd. Van még rá bőven időm, hisz Carlos Sainz 57 évesen győzött. Remélem, ha visszatérek, versenyképesebb leszek és megpróbálhatok nyerni” – beszélt győzelmi ambícióiról Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: