DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: Sainz a befutó a Ferrarinál 2021-ben

Több szempont alapján is Carlos Sainz felé billen a mérleg Daniel Ricciardo ellenében a La Gazzetta dello Sport szerint. Az olasz sajtó arra számít, hogy fiatalabb és olcsóbb opcióként a spanyol veszi át Vettel helyét.

Már a reggeli órákban gondoskodott a Ferrari a nap és valószínűleg az egész hét legnagyobb híréről: nem egyeztek meg Sebastian Vettellel a szerződéshosszabbításról, aki így hat szezon után 2021-ben már nem marad a csapat tagja. Két kérdés adja magát: abbahagyja vagy középcsapatnál folytatja a német, illetve ki lesz Charles Leclerc csapattársa a következő évtől?

A két fő esélyesnek Daniel Ricciardo és Carlos Sainz tűnik, akik számára a Renault-hoz és a McLarenhez képest jóval versenyképesebb lehetőséget jelentene a Ferrari. A Racefans.net információi szerint a csapat múlt télen opciós megegyezést kötött Ricciardóval. A lap kiemeli, ez nem jelenti azt automatikusan, hogy az ausztrál lesz a csapat választása, és az sem kizárható, hogy hasonló megállapodás más versenyzővel is létrejött.



A La Gazzetta dello Sport információi alapján nem Riccciardo, hanem Carlos Sainz a befutó. A 25 éves spanyol öt évvel fiatalabb a Renault versenyzőjénél, ráadásul bérigénye is kisebb. A lap szerint 7-9 millió eurós fizetést kapna a csapatnál, míg Ricciardót a Renault 20 millió euróért alkalmazza. Korábbi sajtóhírek alapján a Ferrari már Vettel fizetését is jelentősen csökkenteni akarta, körülbelül 12 millió euróra.

Ugyancsak szempont, hogy Sainz rugalmasabban áll hozzá, hogy Charles Leclerc csapattársa legyen, akire a Ferrari vezetése építeni kíván a jövőben. A spanyol 2015 és 2017 között a másik olasz csapatnál, a Toro Rossónál versenyzett, ott szerzett tapasztalata szintén kisebb előny az oldalán.

Sainz remekül érzi magát a McLarennél, amelyhez 2019-ben csatlakozott, de a spanyol Marca arról ír, hogy a pilóta nem fog vacillálni, és kész otthagyni jelenlegi csapatát a győzelemre képes Ferrari kedvéért. A lap hozzáteszi, a felek már 2019-ben egyeztettek egymással, hiszen 2021-re már korábban jelentős mozgás volt várható.

A Gazzetta szerint Vettelt illetően a legvalószínűbb forgatókönyv a befejezés, mert az alternatívák nem elég vonzók a négyszeres világbajnok számára. Annak ellenére, hogy a forrás szerint a Renault-nál lesz egy üresedés, mivel arra számítanak, hogy Ricciardo elfoglalja Sainz jelenlegi helyét a McLarennél.

Frissítve: A Motorsport.com olasz verziója már arról számol be, hogy a Sainz-szerződésből már csak az utolsó részletek hiányoznak, a következő 48 órán belül pedig a csapat bejelenti új pilótáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: