DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore is Alonso visszatérését jósolja

Egykori csapatfőnöke szerint Fernando Alonso számára a visszavonulás egy méregtelenítéssel ért fel, ami után következhet egy újabb időszak az F1-ben. Újra a Renault-nál látja a spanyolt.

Múlt héten egy csapásra felbolydult az F1-es pilótapiac, amikor kedd reggel a Ferrari bejelentette Sebastian Vettel távozását az istállótól. Azóta Carlos Sainz aláírt a vörösökkel, Daniel Ricciardo a Renault-t maga mögött hagyva megegyezett a McLarennel, és még a 2018 végén visszavonult Fernando Alonso is bekerült a pakliba, akit néhányan 2021-től egykori csapatánál, a Renault-nál látnak. Közéjük tartozik Flavio Briatore is, aki a pilótával kétezres évek közepén két világbajnoki címet szerzett a szóban forgó csapatnál.

 alonso-briatore-2006



„Motivált, a szünet jót tett neki” – nyilatkozta a spanyolról. „Méregtelenített, derűsebbnek tűnik, és készen áll a visszatérésre. Bízunk a visszatérésében, de ki kell várnunk a koronavírus okozta helyzet alakulását. Szerintem jó döntés volt versenyeket halasztani, de most már ideje az újrakezdésnek” – magyarázta a Gazzetta dello Sportnak.

Az üzletember Vettel távozási hírére is reagált, akivel kapcsolatban kevésbé optimista véleményének adott hangot. 

„Nem is tudom. Kissé meglepett a Ferrari időzítése. Még előttünk vannak a 2020-as futamok, és már 2021-ről beszélünk. Kétlem, hogy a Mercedeshez igazolna, az ugyanolyan, mint a Ferrari. Ott van nekik Hamilton, aki Bottasszal jó párost alkot. Lenne értelme változtatniuk?”

Arra a kérdésre, hogy Vettel elhappolhatja-e Alonso elől a Renault ülését, Briatore a következőt reagálta: „Ez még korai. Lássuk, merre tart a világ.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: