DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Silverstone megállapodott a dupla versenyről

A spái zöld jelzés után újabb jó hír a rajongók számára, hogy a Brit Nagydíjnak otthont adó pálya bejelentette: megegyeztek az F1 vezetésével arról, hogy nyáron két zárt kapus futamot rendeznek.

Hosszú ideje hallani arról, hogy nemcsak a szezonnyitónak tervezett Red Bull Ring, hanem utána Silverstone is két futamnak adhat otthont idén annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerű csúszás ellenére is meglegyen a szükséges nagydíjszám a Formula-1-ben. Csakhogy előbb a járványhelyzet miatt tűnt képlékenynek ez a terv, majd néhány napja olyan hírek terjengtek, hogy a brit pálya és az F1 vezetése összekapott az anyagiakon, mivel Silverstone annyi pénzt kért volna a rendezésért, mint amennyit normál körülmények között ők fizetnének érte.

silverstone-f1-2019-dppi



Úgy tűnik azonban, hogy ha voltak is viták, mostanra lezárultak, Stuart Pringle, a silverstone-i pálya főnöke ugyanis bejelentette, hogy megállapodtak a sportág vezetésével arról, hogy két zárt kapus versenyt rendeznek nyáron – ami újabb pozitív fejlemény a Spa-Francorchamps-ból érkező jó hírek után.

„Örömmel erősítem meg, hogy Silverstone és az F1 megegyezett két zárt kapus verseny rendezéséről idén nyáron” – idézi Pringle szavait a Motorsport.com szakoldal. „Ugyanakkor ezekre a futamokra még a kormánynak is rá kell bólintania, hiszen a résztvevők biztonsága az elsődleges számunkra, és az, hogy megfeleljünk a koronavírusos előírásoknak. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, akik végig támogattak minket, és biztosíthatom őket, hogy határozott célunk, hogy remek F1-es show-t produkáljunk idén nyáron.”

A korábban kiszivárgott versenynaptár-tervezetek alapján július 26-án és augusztus 2-án, azaz a Brit GP eredeti időpontjánál egy, illetve két héttel később kerülnének sorra a silverstone-i futamok annak érdekében, hogy legyen egy hét szünet az osztrák dupla után. Fontos azonban leszögezni, hogy a dátumok még nem hivatalosak, az F1 továbbra is dolgozik a promóterekkel a menetrend véglegesítésén, ahogy a silverstone-i két versenyt is még jóvá kell hagynia a brit kormánynak, amelynek intézkedéseitől és járványügyi előírásaitól függhet az, hogy valóban meg is valósulnak a tervek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: