DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Makulátlan az F1 biztonsági protokollja”

A GPDA elnöke, Alexander Wurz bizakodó annak kapcsán, hogy júliusban valóban elstartolhat a 2020-as Formula-1-es szezon – igaz, a járvány második hulláma minden tervet átírhat.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy július első hétvégéjén, az Osztrák Nagydíjjal rajtolhat el a 2020-as Formula-1-es évad: a minap Chase Carey ismét kijelentette, hogy ez a tervük, ahogy egyre valószínűbb az is, hogy a következő hétvégén még egy futamot rendezhetnek Spielbergben. A száguldó cirkusz vezetése persze igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány ellenére is biztonságosan rendezhessék meg a viadalokat, ennek érdekében teljesen hermetikusan lezárnák a paddockot is.

f1-spielberg-1



Alexander Wurz, aki a GPDA, azaz a versenyzők szövetségének elnökeként a pilótákat képviseli, optimista az F1 terveit látva – minderről a Guardian hasábjain beszélt a korábban maga is a királykategóriában versenyző osztrák:

„Tényleg a legjobbjukat igyekeznek nyújtani, és az F1-re jellemző biztonságosan módon teszik ezt, márpedig az makulátlan. A pilóták ismét biztosították erről, ezt kiemelhetem. Meggyőződésem, hogy a megfelelő lépéseket tették meg a megfelelő időben, és hacsak külső körülmények nem avatkoznak közbe, akkor hiszem, hogy elkezdhetjük a szezont júliusban.”

„A motorsportok mindig is úttörőnek számítottak a biztonság terén. Pillanatnyilag nem egy versenyző, néző vagy marsall megmentéséről van szó, hanem az egész biztonsági protokollról, amit kielemezve meg kell határozni annak erősségeit és gyengeségeit. Lenyűgöző a jelenlegi, lezárt rendszerű pályákról szóló elképzelés” – fogalmazott Wurz, hozzátéve, hogy a járvány esetleges második hulláma azért még keresztülhúzhatja a Liberty Media és az F1 terveit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: