DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Három jelölt is van Vettel helyére

Noha a hírek szerint a Ferrari ajánlatot tett a négyszeres vb-győztesnek – jelentősen megvágott fizetéssel –, az olaszoknak állítólag három kiszemeltjük is van a német esetleges távozása esetére.

Miközben Charles Leclerc már hónapokkal ezelőtt aláírt egészen 2024-ig a Ferrarival, csapattársa, Sebastian Vettel sorsa továbbra is a levegőben lóg. Mattia Binotto csapatfőnök többször is elmondta, hogy az elsődleges céljuk a német megtartása – igaz, legutóbb már finoman jelezte, hogy a valamikor majd bizonyára elkezdődő szezon első futamain nyújtott teljesítménye döntő lehet –, sőt sajtóhírek szerint nemrég a maranellóiak hivatalosan is ajánlatot tettek neki, még ha állítólag az eddiginél jóval csekélyebb fizetés kíséretében is.

vettel-ferrari-aus-2020



Viszont ugyancsak az olaszországi Sky Sports számolt be róla, hogy a Ferrarinak arra az esetre is vannak bőven opciói, ha Vettel mégsem maradna. Noha Lewis Hamiltont korábban többször is szóba hozták velük, ő nincs rajta azon a hármas listán, amelyről a pletykák szerint a vörösök kiválaszthatják a német esetleges utódját.

Ezen a listán ugyanis a Sky értesülései szerint Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és Antonio Giovinazzi szerepel. Mindhármuk jelenlegi szerződése lejár az aktuális csapatánál, azaz sorban a Renault-nál, a McLarennél és az Alfa Romeónál. Giovinazzi megszerzése lenne a legegyszerűbb, hiszen ő kvázi „házon belül” van, míg Ricciardo korábban elmondta: bár szeret a Renault-nál lenni, ha egy élcsapat hívja, ő bizony „felveszi a telefont”. Sainz szerződtetése tűnhet elsőre a legkevésbé valószínűnek, a spanyol is elégedett a McLarennel, ahogy a wokingiak is a pilótával, a csapat feljövőben van, 2021-től ráadásul Mercedes-erőforrásokkal fognak menni.

Mindenesetre első körben mindenképp Vettel a fő jelölt Leclerc mellé, így az ő döntésétől – és persze majdani teljesítményétől – függhet, hogy mennyire lehet valós az említett trió megkörnyékezése a Ferrari részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: