DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Vettel sorsa a saját kezében van

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint ugyan már megkezdődtek az egyeztetések a német szerződéshosszabbításáról, de még sok múlhat azon, milyen formában vág neki a szezonnak a négyszeres világbajnok.

Miközben Charles Leclerc már hónapokkal ezelőtt 2024-ig szóló szerződést írt alá a Ferrarival, csapattársa, Sebastian Vettel jövője továbbra is a levegőben lóg. A két pilóta tavaly óta szerepel egymás oldalán a Scuderiánál, s az ifjú monacói egyből jobbnak bizonyult rutinosabb kollégájánál, aki ráadásul több hibát is elkövetett a 2019-es idény futamai során. Sokak szerint éppen ezért billeg is az ülése a maranellóiaknál, akik azonban kijelentették, hogy továbbra is Vettel megtartása a fő céljuk, sőt Mattia Binotto a Formula1.com-nak adott interjúban azt is elárulta, hogy már egyeztetések is kezdődtek:

vettel-ferrari-teszt-barcelona-1



„Elkezdtünk beszélni egy új szerződésről. Fontos, hogy ezt minél hamarabb megoldjuk, nem akarjuk az ilyesmit a szezon végére hagyni. Számára és számunkra is fontos, hogy a lehető leghamarabb tisztán lássunk. Zajlanak az egyeztetések, és remélhetőleg hamarosan le is zárhatjuk őket.”

A Ferrari csapatfőnöke ugyanakkor azt is elhintette, hogy Vettelnek teljesítenie kell a majdani évad első versenyein: „Nagyon jó formában van. Úgy vélem, koncentrált, és tudja, hogy jól kell teljesítenie. Kulcspillanat ez a karrierjében, hiszen bármit is csinál az idény elején, az fontos lesz a hosszabbítása szempontjából. A saját kezében van a sorsa, szóval szerintem roppant motivált. A tavalyi év fontos volt számára, Charles teljesítménye meglepetésként érte őt. Most viszont már nem ez a helyzet, tudja, hol van a léc, és azt is, hogy mit kell tennie, szóval szerintem alaposan felkészült a tél során. A tavalyi évet azzal töltötte, hogy megértse, mi ment félre, hogy ezáltal idén már biztosan jobban teljesítsen.”

Binotto azt is elismételte az említett interjúban, hogy a tavalyi csapaton belüli feszültségek ellenére is egyenlőként kezelik a versenyzőiket a szezon kezdetén, ez ugyanakkor nem zárja ki esetleges csapatutasítások lehetőségét – hiszen mint mondta: 2019-ben azt is megtanulta Vettel és Leclerc, hogy az istálló érdekei az elsődlegesek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: