DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ferrari: Egyenlő a két pilóta, de... lesznek csapatutasítások

Tavaly többször is összezördültek a pályán és azon kívül is a vörös istálló versenyzői. A csapatfőnök szerint egyenlő bánásmódban lesz részük, de bármikor jöhet egy-egy csapatutasítás.

Nem éppen az aranykorát éli mostanában a Scuderia, a téli teszteken látottak, valamint Mattia Binotto és pilótái beszámolói alapján egyértelműnek tűnik, hogy a 2020-as autó sem képes (jelenleg) felvenni a versenyt a Mercedesszel, de könnyen lehet, hogy még a Red Bull-Hondával sem.

A Mercedes vezérletével össztűz alá vették a Ferrarit és az FIA-t is a tavalyi, igen homályos, titkos megállapodás miatt, ráadásul a tavalyi évből kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy a Vettel-Leclerc páros idén mindenben tökéletesen együttműködő lesz. Mindketten szeretnének vezérek lenni, de az esetleges csapatutasításokra kiszámíthatatlan, hogyan reagálnak (ahogy ezt tavaly is láttuk).

Vettel és Leclerc idén is számíthat csapatutasításra, ha a helyzet úgy hozza


„Úgy vélem, Charles (Leclerc) már bizonyította, hogy készen áll a legnagyobb feladatokra is. Fantasztikusan megy neki, már tavaly is kiváló szezont futott. Teljesen felért Sebastian szintjére és ezt a szezon zárásakor az éves végeredményből is láthatjuk. Úgy gondolom, tökéletesen bizonyította, hogy képes megfelelni az elvárásoknak” – nyilatkozta Mattia Binotto a Motorsport.com szakoldalnak.

„Ezért szerintem helyes, ha úgy fogalmazunk, hogy a 2020-as szezon kezdetén a két csapattárs teljesen azonos szinten jár. De azt is tudják, hogy mindig a csapatérdek élvez elsőbbséget, így ismét előfordulhat néhányszor csapatutasítás. Nem is mondom, hogy nem lesz ilyen, leginkább olyan esetekben számítsunk erre, amikor a csapatnak összességében jobban jönne. Ennek viszont teljesen tiszta helyzetnek kell lennie” – erősítette meg korábbi álláspontját a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: