DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kemény: 18 verseny lehet 26 hét leforgása alatt

Jelenleg a koronavírus uralkodik a világban, a Formula-1 vezetői azonban készülnek a járvány lecsengése utáni időszakra. Ha nyártól beindul a nagyüzem, rettentően sűrű programja lesz az F1-nek.

A Covid-19 névre keresztelt koronavírus jelenleg az egész világ életét alapvetően befolyásolja, a legnagyobb problémákat jelenleg Európában okozza. Minden fontos sporteseményt sorra lefújtak az elmúlt hetekben, nem volt kivétel ez alól a Formula-1 sem, a szezonnyitó is repült, de májusig egészen biztosan nem rendeznek nagydíjat sehol.

Bár egyes vélemények szerint akár a teljes évad is kútba eshet, de sajtóinformációk szerint egyelőre a Formula-1 vezérkara úgy gondolkodik, hogy nyártól már elkezdődhet a száguldó cirkusz és a kieső futamok nagyobb részét pótolni tudnák. Igaz, akkor júniustól elképesztő zsúfoltság lenne, huszonhat hét alatt tizennyolc versenyhétvégét kellene letudniuk.

Ha ez a forgatókönyv valósul meg, kimerítő ősz elé néz a Formula-1


A Gpblog.com információi szerint a hét végére születhet erről döntés Ross Brawnék részéről, ez a hagyományos, augusztusi nyári szünetet is érintené, most minden korábbi elképzelés borul. A hírek szerint a Bakuban kezdődő szezon (eredeti) nyári szünetében a Spanyol és a Holland Nagydíj kerülne megrendezésre augusztusban.

A szakportál feltételezi, hogy Vietnám Suzuka elé, vagy mögé kerülne közvetlenül, az Abu Dhabi Nagydíj pedig egy héttel hátrébb csúszna, hogy helyet biztosítson Bahreinnek. Ősszel tehát lenne egy eddig soha nem látott négyes, zsinórban négy versenyhétvégén rendeznének futamot az F1-ben. A legkevesebb esélye Monacónak és Ausztráliának van a pótlásra (az utcák lezárásának szükségessége miatt), valamint teljesen bizonytalan, hogy Kína képes lenne-e otthont adni idén a versenynek.

Egyelőre a tervek szerint az eredeti huszonkettőből tizennyolc futamot szeretnének megtartani. A jelenlegi helyzetben azonban feleslegesnek tűnik még ennyire előretervezni, mivel a járvány lefutási ideje teljesen bizonytalan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: