DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

További 14 McLaren-csapattag került karanténba

A wokingi gárda az F1-es Ausztrál Nagydíj törlése után további részleteket osztott meg arról, milyen lépéseket tettek és tesznek az egyik csapattagjuk által produkált pozitív koronavírusteszt után.

A McLaren csütörtök este jelentette be, hogy egyik csapattagjának koronavírustesztje pozitív lett (a Haas megvizsgált négy embere ezzel szemben negatív tesztet produkált), amely után úgy döntöttek, visszalépnek a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjtól. Ez végül csaknem fél napnyi tanácskozás után az idénynyitó törléséhez vezetett, amely után a többi istállóhoz hasonlóan a wokingiak is közleményt adtak ki, amelyben egyetértésük mellett arról is beszámoltak, hogy további 14 csapattagjukat helyezték karanténba Melbourne-ben. Íme, a teljes McLaren-közlemény:

„A McLaren visszalépését követően a 2020-as Ausztrál Nagydíjról most már olyan helyzetben vagyunk, hogy további jelentést adjunk magunkról. A McLaren teljes mértékben támogatja a Formula-1, az FIA és az Ausztrál Nagydíj Bizottság döntését a verseny törléséről.

Az éjszaka során a megerősített fertőzött mellett további 14 csapattagunkat helyezték karanténba 14 napra a csapat szállodájában, követve a helyi egészségügyi hatóságok előírását. Ők voltak közeli kapcsolatban azzal a személlyel, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, és végig támogatni fogja őket a csapat felsővezetése, amíg karanténban vannak. Bármely további csapattag, aki tüneteket produkál, szintén önkéntesen elzárja magát a külvilágtól, követve a csapatunk protokollját.

A többi csapattag zöld jelzést kapott, hogy visszatérjen a paddockba összepakolni a csapat felszerelését, mielőtt visszautazna az Egyesült Királyságba. Hazaérve az Egyesült Királyságba, megelőző jelleggel egyetlen csapattag sem léphet be a McLaren technológiai központjába 14 napig.”

Zak Brown, a McLaren-elnök-vezérigazgatója Twitteren hozzátette: örül az F1 döntésének, hiszen az egészség és a biztonság a legfontosabb. „Versenyzőként ez volt a legnehezebb döntés, de elnök-vezérigazgatóként pedig a legkönnyebb” – fogalmazott a visszalépés kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: