Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 15. csütörtök
F1

Pozitív vírusteszt: visszalép a McLaren!

Fél nappal az első szabadedzés kezdete előtt a wokingi istálló bejelentette, hogy mivel egyik csapattagjuk pozitív koronavírustesztet produkált, nem állnak rajthoz az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Mint arról mi is többször beszámoltunk, összesen öt Formula-1-es csapattagot is koronavírustesztnek vetettek alá Melbourne-ben, mivel a fertőzés tüneteit produkálták. Helyi idő szerint csütörtök este aztán az egyik érintett istálló, a McLaren közleményben jelentette be, hogy az alkalmazottjuk tesztje pozitív lett, emiatt pedig a teljes csapat visszalép a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjtól. Mutatjuk a wokingiak közleményének teljes szövegét:

mclaren-aus„A McLaren Racing ma este megerősítette Melbourne-ben, hogy visszalépett a 2020-as Formula-1-es Ausztrál Nagydíjtól, miután egyik csapattagja pozitív koronavírus-tesztet produkált. A csapattagot azonnal megvizsgálták és elzárta saját magát a többiektől, amint a tüneteket mutatkozni kezdtek rajta, mostantól pedig a helyi egészségügyi szervezetek kezelik.

A csapat felkészült erre a lehetőségre, és folyamatosan támogatja az alkalmazottját, akit mostantól karanténba helyeznek. A csapat együttműködik a helyi hatóságokkal, hogy segítség azok vizsgálatát és elemzését.

Zak Brown, a McLaren Racing elnök-vezérigazgatója és Andreas Seidl, a McLaren F1 csapatfőnöke ma este értesítette a döntésről a Formula-1-et és az FIA-t. A döntést nemcsak a McLaren F1 dolgozóinak és partnereinek, hanem a csapat ellenfeleinek, a Formula-1-es rajongóknak és az F1-es részvényeseknek a biztonságát figyelembe véve hoztuk meg.”

Ezzel egyidejűleg az ESPN arról számolt be, hogy a másik érintett alakulat, a Haas viszont megerősítette, hogy az ő négy alkalmazottjuk negatív vírusztesztet produkált, így ők elvileg nem fertőzöttek. Viszont a fentiek után erősen kérdésessé vált az Ausztrál Nagydíj megrendezése: Ross Brawn korábban úgy fogalmazott, hogy ha csak egyetlen csapat sem tud részt venni egy versenyen, azt nem tartják meg – igaz, a szakvezető elsősorban a beutazási szigorítások kapcsán nyilatkozta ezt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?