DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Újabb két F1-es csapattagot különítettek el

A tegnapi hírek után újabb két F1-es csapattagot teszteltek a koronavírusra és különítettek el a többiektől - az eredmények egyelőre nincsenek meg, mindenesetre az aggodalom növekszik.

Miközben a világ sporteseményeit sorra mondják le és halasztják el, a Formula-1-ben nyoma sincs annak, hogy ez lenne a következő lépés és jelen állás szerint továbbra is úgy tudni, hogy magyar idő szerint holnap hajnali két órakot megkezdődik a szezon az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésével. Pedig a paddockban tegnap több tesztet is elvégeztek és F1-es csapattagok is koronavírus-gyanúsként vonultak karanténba.

Most újabb két emberről tudunk, akikkel ez történt: a Haas két csapattagját elkülönítették a többiektől és koronavírusra tesztelték őket. Az eredmények egyelőre nincsenek meg, mindenesetre mindez alig 24 órával azt követően történt, hogy a csapat két másik embere a koronavírus tüneteit produkálta - Günther Steiner csapatfőnök egyelőre csak annyit mondott, hogy ő nem orvos, úgyhogy várják az eredményeket.

haas_7



"Hogy mi történik akkor, ha pozitív lesz az eredmény? Majd akkor megyünk át a hídon, ha odaértünk, remélhetőleg negatív az eredmény és folytathatjuk a hétvégét, ahogy akarjuk. De ki tudja. Csak várunk az eredményekre" - idézi Steiner szavait az Autosport.

A Haasnál jelenleg három szerelő és egy mérnök érintett, de jó esély van rá, hogy itt nem áll meg a dolog, a csapat pedig sokat nem tehet, hiszen nem jöhetnek már ide emberei - Ross Brawn korábban azt mondta, hogy ha csak egy csapatot is gátolnak a rendelkezések, vagy a megbetegedések a versenyzésben, akkor nem lesz futam.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: