DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Elkerülhetetlenek a további halasztások

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint ugyan még nem született hivatalos döntés róla, de minden bizonnyal a soron következő néhány verseny is az Ausztrál Nagydíj sorsára fog jutni.

Nem sokkal az első szabadedzés kezdete előtt jelentette be a Formula-1 vezetése az FIA-val és az ausztrál szervezőkkel közösen, hogy a McLaren-csapattag pozitív koronavírustesztje után törlik a melbourne-i hétvégét. Ezzel azonban még aligha ért véget a kényszerű lépések sora, további futamok juthatnak ugyanis az Ausztrál Nagydíj sorsára.

Kezdve rögtön a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjjal, amelyet ugyan elvileg zárt kapuk mögött rendeznének, de például a Motorsport.com értesülései szerint néhány csapat már eldöntötte, hogy nem állnak rajthoz azon a helyszínen sem. Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője is erre utalt, amikor elkerülhetetlennek nevezte, hogy azt a versenyt sem fogják megrendezni. „Ezt még meg kell erősíteni, azt hiszem, de elég nehéz látni, hogyan mennének a csapatok most Bahreinbe” – fogalmazott.

Bahrein után elvileg Vietnám következne a sorban, ám az új nagydíj helyzete már jóval az ausztráliai fejlemények előtt is bizonytalanná vált. Ha az új helyszínt is törölnék vagy halasztanák, úgy leghamarabb a hollandiai Zandvoortban rajtolhatna el a szezon május elején. Horner szerint bőven benne van a pakliban, hogy tovább fog csúszni az idénykezdet:

„Úgy vélem, elkerülhetetlen, hogy legyenek egyeztetések további halasztásokról. Meg kell várnunk, hogy mit mond a promóter. Biztos vagyok benne, hogy minden szempontból megvizsgálják az ügyet. Ők jobban informáltak a szezon eleji európai helyszínekkel vagy éppen Vietnámmal kapcsolatban. De elkerülhetetlen, hogy csúszás legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: