DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Jó eséllyel ugrik a Vietnámi Nagydíj is

Sorra dőlnek be a sportesemények a világban az egyelőre megállíthatatlan koronavírus-terjedés miatt, nem kivétel ez alól az autó- és motorsport sem. Úgy tűnik, Vietnám lesz az újabb áldozat.

Idén debütálna a száguldó cirkuszban Vietnám, de a jelenlegi állás szerint egyre valószínűbb, hogy az eredeti időpontban egészen biztosan nem rendeznek Hanoiban futamot. A kialakult helyzet miatt a helyi szervek tárgyaltak a Formula-1 egyik vezérével, Chase Carey-vel, egy Twitter-bejegyzés fotója pedig sokat elárulhat.

Hivatalos megerősítés ugyan még egyik féltől sem érkezett, az elmúlt napok drasztikus lépései miatt azonban egyáltalán nem is lenne már meglepő, ha a temérdek Formula-E és MotoGP esemény lemondása után Vietnám se úszná meg a futam törlését, vagy elhalasztását. Igaz, már hetekkel ezelőtt rebesgették, hogy közel sem betonbiztos a verseny megrendezése, a helyzet pedig azóta sokat romlott a világban.

Sajnos a koronavírus folyamatosan átírja a versenynaptárakat is


Egy Twitter-bejegyzés fotójával igyekezett bizonyítani a közösségi oldalon egy ParenRaval néven jelen levő felhasználó, hogy bennfentes információi vannak arról, hogy a Vietnámi Nagydíj lefújása már a küszöbön áll, ezt pedig március 15-én, vasárnap be is jelentik. Az eredeti időpont április 5-e lenne, de az elmúlt napok helyzetét látva annyira nem hökkentene meg senkit a halasztás vagy törlés.

A koronavírus járvány gyakorlatilag a világ minden részén elkezdte egészen erősen éreztetni hatását, a szakértők biztosra veszik, hogy még a 2008-as, nagy válságnál is nagyobb gondokat okoz majd gazdaságilag is ez a világjárvány.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: