DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Vietnámi Nagydíj is egyre inkább veszélyben

Idén debütál(na) a Formula-1-ben Vietnám, a koronavírus azonban ismét átírhatja a forgatókönyvet. Az Olaszországgal szemben bevezetett szigorítás miatt veszélyben a nagydíj.

A Formula-1-ben jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a koronavírus legfőbb gócpontjának tartott Kínában nem rendezik csak meg a futamot idén, a többi helyszín megmenekülni látszott. Bár a problémák a távol-keletről indultak és jelenleg is itt történik a legtöbb megfertőződés, Vietnám mégsem tűnt veszélyesnek.

Az olaszországi helyzet azonban fordított egy nagyot a helyzeten, közvetett módon kerülhet veszélybe a Vietnámi Nagydíj megrendezése. A Gpblog.com kiemeli, hogy ugyan Olaszország egyike annak a tizenhárom országnak, amelynek állampolgárai vízumkényszer nélkül léphetnek (elméletileg) az állam területére. A koronavírus eszkalálódása azonban ezt némileg átírta.

A koronavírus az úr, bármikor átírja a versenynaptárakat


Itália több fronton is erősen érintett a Formula-1-ben (elég csak a Ferrarira, az Alpha Taurira, vagy éppen a gumiszállító Pirellire gondolni, de ide vehetjük a Haast és az Alfa Romeót is), rengeteg olasz szakember dolgozik a sorozatban. A szaklap információi szerint az olasz állampolgároknak mostantól újra vízumot kell igényelniük a beutazáshoz, valamint speciális orvosi vizsgálaton kell átesniük, valamint egy nyilatkozatot is kénytelenek aláírni, ami az egészségügyi állapotukkal kapcsolatos.

A helyzetet az bonyolítja meg még jobban, hogy hétfő reggel a MotoGP szervezői bejelentették, hogy az első két futamot biztosan nem tartják meg (Katarban, illetve Thaiföldön). Ennek pedig egyik kiváltó oka a nagyszámú olasz, akik a csapatoknál dolgoznak a paddockban. Ennek fényében pedig egyáltalán nem érezheti biztonságban magát a Vietnámi Nagydíj sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: