DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen már az idénynyitón is megmutatná erejét

A tavalyi év egyik kellemes meglepetése volt Max Verstappen és a Red Bull-Honda előretörése. Ugyanazt az irányvonalat folytatná a fiatal holland, már Melbourne-ben erős kezdésre számít.

Az elmúlt esztendőkben a Mercedes rendre csak altatott a téli teszteken, megbújt a középmezőnyben, aztán Melbourne-ben rátekerték, amit rá kellett és az előzetes esélylatolgatásokra rácáfolva szinte megalázó különbséggel győzték le a riválisokat az első időmérő edzésen.

A Red Bull-Honda Max Verstappen vezetésével igen erősnek tűnt a barcelonai teszteken, de a szakemberek két-három tizedes körönkénti hátrányt számoltak ki a Mercedeshez képest. A holland kedveli ezt a pályát és tavaly remek futammal jelentkezett a Red Bull és a Honda első közös versenyén, azonnal dobogóra állhatott.

„Az Albert Park pályáját 8/10-esre értékelem, annak ellenére kedvelem, hogy ez egy utcai pálya és elég nehéz előzni rajta. Tökéletes pálya nem létezik, de itt Melbourne-ben rengeteg gyors, derékszögű kanyar található, ami nagy kihívást jelent. A gyors sikán az időmérő edzésen szintén élvezetes, amikor keresztülrohanunk rajta” – tekintett előre a hétvégi idénynyitóra Max Verstappen.

„A tavalyi dobogós helyezés kiváló indulás volt számunkra a Hondával szövetségben, az a harmadik hely nagyszerű önbizalomlöketet adott mindenkinek. Külön érdekesség volt, hogy korábban sosem álltam a dobogón Ausztráliában. Ami ezt az évet illeti, mindenki tudja, hogy a siker egyik kulcsa az, hogy minél tökéletesebben megismerjük a versenyautónkat.”

Tavaly remekül sikerült az első közös futam a Hondával


„Ennek érdekében a tesztelésen rengeteg kört tettünk meg és elégedettek vagyunk az eddig tapasztaltakkal. A dolgok egészen simán alakultak, pontosan ezt szerettük volna. A Honda szintén kitett magáért, mivel minden pilóta azt szeretné, hogy év elején azt érezze, hogy az erőforrása sokat javult a téli szünetben és nálunk ez a helyzet, tavalyhoz képest sokkal jobb lett a motor.”

„Tavaly év közben is rengeteget sikerült javítaniuk az erőforráson és biztosan tudom, hogy idén ugyanez lesz a helyzet. A szerződéshosszabbításom pedig egészen egyszerűen zajlott le, teljes mértékben megbízom a csapatban. Megvannak a megfelelő embereink a gárdánál, a Honda támogatásával pedig elméletileg mindenünk megvan ahhoz, hogy folyamatosan az élmezőnyben küzdjünk. Szeretném erősen kezdeni a szezont, de a szombati időmérő második és harmadik szakaszáig nemigen tudhatjuk, pontosan hol állunk az erősorrendben. A kemény téli munka eredménye ott számít először igazán” – fogalmazott Verstappen.

A Formula-1-es csapatok figyelmét részben leköti a továbbra is kissé homályos Ferrari-FIA paktum, amire csak nemrég derült fény. Timo Glock egyenesen azt javasolja, a Ferrari megérdemli a kizárást, ez pedig némi árnyékot vethet az idénynyitó hangulatára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: