DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lehullt a lepel, íme a Renault végleges festése

A tesztelésen még egy teljesen fekete versenyautóval vett részt a francia gyári istálló, Melbourne-ben azonban a Renault megmutatta 2020-as rakétájának végleges színét. Nincs nagy változás.

A 2017-es szezontól csak minimális mértékben változtatott autói festésén a francia gyári gárda és ez idén sem lesz másképp. Idén a Daniel Ricciardo – Esteban Ocon párossal indul csatába a Renault, hogy visszaszerezze az elmúlt évadban elveszített konstruktőri negyedik helyezést.

A hátsó vezetőszárny színezése változott meg tavalyhoz képest, sárgáról feketére váltott a Renault. Új névadó szponzort találtak a franciák, a DP World logisztikai cég emblémája mostantól ott virít a sárga-fekete versenyautókon, az első és a hátsó vezetőszárnyakon is olvasható lesz.



A Renault maradt a megszokott sárga-fekete színnél

Az elmúlt évben nagyon rosszul sikerült az idénynyitó Daniel Ricciardónak, a bemutatón az ausztrál kiemelte, hogy hazai pályán szeretné feledtetni a tavalyi fiaskót, amikor már alig néhány méterrel a rajt után a fűre hajtva megsérült az autója, így először csak visszaesett, mert teljesen feladni kényszerült a viadalt.

2019-ben megtört a Renault korábban tapasztalt felzárkózása, az egy esztendővel korábban kiharcolt összetett negyedik helyezést könnyedén elorozta a McLaren a franciák elől. A Renault-nak tavaly sem jött össze a dobogós hely, legjobb eredményként egy monzai negyedik pozíciót tudnak felmutatni. Idén mindenképpen szeretnék visszaszerezni legalább az összetett negyedik helyet, de ez a Mercedes-klón Force Indiával és az ismét erősnek mutatkozó McLarennel szemben sem lesz könnyű feladat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: