DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Végre egy jó hír: A Ferrari-stáb tagjai zavartalanul hagyják el Olaszországot

Az elmúlt napokban egyre erősebben merült fel a lehetősége, hogy akár az idénynyitó futam el is maradhat a koronavírus miatt. A Scuderia csapattagjai azonban vasárnap nagyrészt elhagyták a zónát.

Olaszországban kifejezetten rossz a helyzet, ami a koronavírust illeti. Az elmúlt hétvégén nemhogy javult volna, de még tovább romlott az észak-olaszországi régiók járványügyi problémája. Tizenhat millió ember kerül(t) vesztegzár alá, a vörös zónában pedig éppen ott található a Ferrari főhadiszállása, Maranello is.

Az elmúlt napokban egyre inkább kérdésessé vált, hogy egyáltalán meg tudják-e rendezni az Ausztrál Nagydíjat, esetleg a csonka mezőny nem kapna világbajnoki pontokat az elért eredményért. Most végre egy kicsit jobb hírrel szolgálhattak a Scuderia részéről, mivel a stáb döntő többsége már Ausztráliában van és vasárnap is zavartalanul hagyhatták el az országot azok, akik csak a hétvégén indultak.

Hétfő estig eldől, mindenki kijutott-e a szigorított olasz zónából


Mattia Binotto csapatfőnök arról számolt be, hogy a Ferrari főnökei a tervek szerint hétfőn szintén elutaznak Melbourne-be. A jelenlegi állás szerint ez sikerülni is fog, de mivel Olaszországban szinte óráról órára változik a helyzet, így az istálló is természetesen aláveti magát az esetleges tilalomnak, ha ilyen döntés születne a kormányzat részéről.

Az F1i.com értesülései szerint azok, akik megérkeztek már Ausztráliába, egy kötelező lázmérésen estek át a repülőtéren, mivel azonban senki nem bizonyult gyanúsnak, azonnal beutazhattak a nagyvárosba, nem kerültek karanténba. Ami még problémát okozhat, az az Ausztrál Nagydíj után egyetlen héttel következő Bahreini Nagydíj, oda ugyanis jóval szigorúbb feltételek között léphet be most bárki, ráadásul a futam zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

További fejvakarást okoz még a hivatalos gumiszállító, a Pirelli központja ugyanis az egyik legerősebben érintett városban, Milánóban található.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: