DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem száll be a gyengék játékába

A brit szerint az ellenfelek szándékosan akarják a Mercedesre rakni a terhet, hogy hatalmas esélyesnek kiáltják ki. Lewis Hamilton azonban meg sem hallgatja a játszadozó hangokat.

A téli tesztek eredménye és a DAS-rendszer alapján a legtöbb vetélytárs automatikusan a legfőbb esélyesnek Lewis Hamiltont és a Mercedes istállót kiáltja ki a 2020-as esztendőre, ezzel együtt az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra is. Eddig a jelek valóban abba az irányba mutatnak, hogy az Ezüst Nyilak ismét elérhetetlen ellenfelek lesznek a Red Bull, de még inkább a Ferrari számára.

Lewis Hamilton szerint azonban a riválisok szándékosan felnagyítják és eltúlozzák a helyzetet, ezt pedig pszichológiai játéknak tekinti és nem is foglalkozik vele. Szerinte, ez csak a gyengékre van hatással, róla teljes egészében lepattan, mit tesznek és mit mondanak a többiek. Kizárólag saját magával és saját munkájával törődik.

Valóban csak az ellenfelek nagyítják fel a Mercedes erejét?


„Nem pazarlom az időmet arra, hogy bárki másra figyeljek a tesztelés során. Szó szerint kizárólag a saját munkánkkal törődünk, így fogalmam sincs arról, mások mit mondogatnak rólunk. Elég régóta vagyok itt, hogy tisztában legyek azzal, mások szándékosan eltúlozzák a mi erősségeinket és saját gyengébb teljesítményüket” – magyarázta Hamilton a Sky Sports műsorában.

„Utána pedig esetleg azzal jöhetnek, hogy váratlanul erőn felül teljesítettek, meg ilyesmi. Számomra ez semmit nem jelent. Néhányan úgy gondolják, hogy ez egy pszichikai hadviselés, de igazából nem. Csak a gyengék számára, de ez semmilyen módon nem befolyásol minket” – tette hozzá a hatszoros világbajnok.

Azért érdekes éppen Hamiltontól hallani ilyesmit, mivel az elmúlt években inkább azt szokhattuk meg, hogy rendre a brit ász beszélt fő esélyesként a Ferrariról a téli teszteket követően, illetve számos futamot megelőzően, végül mégis a Mercedes „váratlanul és hirtelen” az utolsó pillanatban talált valamit, aminek köszönhetően a rivális olasz istálló elé került az erősorrendben. Nem is kell túl messzire menni, elég a tavalyi évet előhozni, amikor Hamilton fél másodperces Ferrari-előnyt emlegetett a tesztelés után, Melbourne-ben azonban a Mercedes-pilóták rukkoltak elő ilyen fölénnyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: