DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Verstappen miatt válok agresszívvá

Több, mint egy évtizede rivalizál egymás ellen a két fiatal tehetség. Charles Leclerc elismerte, hogy holland vetélytársa teszi őt gyakran sokkal agresszívabbá, ugyanakkor nincs köztük harag.

Már jóval a Formula-1-be kerülésük előtt, a juniorkategóriákban is rendre összecsapott a két titán, változó sikerrel. Tavaly, hogy mindketten élcsapatnál versenyeztek, néhány igen komoly pengeváltásra is sor került, gondoljunk csak például az Osztrák Nagydíjon, illetve a Silverstone-ban látottakra.

A legtöbb szakértő szerint az új évtized legfontosabb szereplői lesznek a száguldó cirkuszban. A tehetségük vitathatatlan, egyre inkább kopogtatnak azon az ajtón, ami majd az őrségváltást hozza el a Formula-1-ben, bár a jelenlegi erőviszonyok azt sejtetik, hogy idén is Lewis Hamilton és a Mercedes dominálhat.

Leclerc Verstappen közelében agresszívebbé válik


„Rengeteget változott jó irányba a kapcsolatunk (Max Verstappennel). Tíz évvel ezelőtt a gokartban egészen más volt még a helyzet, azóta viszont felnőttünk. Amikor egymás ellen csatázunk, folyamatosan a határokat feszegetjük, de éppen ez az, amit a szurkolók látni szeretnének” – idézi Charles Leclerc-t a Gpfans.com.

„Intenzív a rivalizálásunk, vélhetően pont azért, mert együtt nőttünk fel, valószínűleg Maxszel sokkal intenzívebb csatákat vívunk, mintha például Hamilton ellen küzdünk. Én magam is érzem, hogy agresszívebbé válok, amikor Max ellen harcolok. A pályán kívül azonban pont ugyanúgy ismerem el Maxet, mint Lewist.”

Mi volt a helyzet tavaly Monzában, amikor Hamilton a Ferrari-pilóta győzelme után néhány, nem túl szép szóval illette vetélytársát? „Igen, mondott nekem egy csúnya szót is, de ezt nem negatív értelemben értette, bár valószínűleg nem volt éppen boldog, de végig nevetett közben. Ő is tudja, hogy ezek a kemény csatározások a játék részei. A megfelelő hozzáállás, hogy sportolóként egymást tisztelnünk kell” – tette hozzá a fiatal monacói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: