DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubicát menesztették, mégis örül, hogy kezd magára találni a Williams

Bár a tavalyi év során nem alakult teljesen felhőtlenül a patinás istálló és a nyolc év után visszatérő lengyel kapcsolata, mégis el lehet válni jó viszonyban is. Kubica örül, hogy a Williams újra felzárkózik.

Már szeptemberben egyértelműen kiderült, hogy Robert Kubica nem maradhat tovább a grove-i istálló kötelékében, George Russell mellé a tavaly még tesztpilótai szerepkörben dolgozó Nicholas Latifit hozták. A súlyos ralibalesetét követően nyolc év után visszatérő Kubica egyetlen pontot szerzett a Williamsnek, ami a gárda egyetlen pontocskája is maradt az évadban.

Immáron az Alfa Romeónál dolgozik tesztpilótaként a lengyel, az egyik tesztnapon a leggyorsabbnak is bizonyult, nagyon régen láthattuk már Kubica nevét a lista élén. Bár most már a Williams riválisa, így is örül, hogy úgy tűnik, hosszú évek szenvedése után végre felfelé indult meg egykori csapata.

Már egy célért küzdenek Giovinazzival, de Kubica fél szemmel azért figyeli tavalyi csapatát is


„Egyáltalán nem érzem magam emiatt rosszul, sőt, boldog vagyok, hogy a Williams nagy lépést tett a felzárkózáshoz. Leginkább azért örülök, mert rengeteg ember kiváló munkát végez a csapatnál és jó látni, hogy végre elmozdulhatnak a sereghajtó pozícióból. Ezek az autók nagyon gyorsak, de nem kifejezetten jelenti azt rögtön, hogy nehéz is vezetni őket. Tavaly sokkal inkább nehezemre esett lassan menni” – ecsetelte véleményét Kubica a Crash.net szakoldal hasábjain.

„Valójában semmi sem egyszerű a Formula-1-ben, akár Mercedest, akár Ferrarit, akár Williamst vezet az ember. Mindig adódnak nehézségek, de az kell, hogy legyen a célkitűzés, hogy minden esetben a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból és a csomagból” – tette hozzá a lengyel, aki idén világbajnoki futamon nem vesz részt a tervek szerint, kivéve, ha valamilyen okból Kimi Raikkönen, vagy Antonio Giovinazzi nem tudna rajthoz állni az Alfa Romeónál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: