DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kubica az élre repítette az Alfa Romeót

A lengyel a téli teszt negyedik napján egy kora délután futott idővel bebetonozta magát a tabella első helyén. Vettel és Verstappen piros zászlót okozott, a Williams lerobbant, a Pirelli új gumikat tesztelt.

Szerdán Barcelonában megkezdődött a Formula-1 idei téli tesztsorozatának második fele. A nap többnyire a hosszabb etapokról szólt, ennek ellenére nem telt el eseménytelenül. Délelőtt több alkalommal Lewis Hamilton és Sebastian Vettel váltotta egymást a tabella tetején, az ebédszünet előtt fél órával azonban Robert Kubica mindenkinél lágyabb gumikra váltott, és olyan kört rakott össze, amihez a nap hátralévő részében senki sem fűzött hozzá semmit. Ideje ma tehát a legjobb volt, a múlt héten Valtteri Bottas által futott körtől azonban messze elmarad.

kubica-2020-tszt1



 A piros zászlóra az ebédszünet előtt és után is szükség volt. Először Vettel okozott kisebb riadalmat a vörösök garázsában, amikor a hetes kanyarban megpördült, és kis híján fallal találkozott. Az autója nem sérült meg, azonban a pályát takarítani kellett. Nem sokkal később Nicholas Latifi alatt megállt a Williams, ami újabb megszakítást eredményezett. A hondás csapatoknak nehezen indult a napja, a Red Bull és az Alpha Tauri két órára elbarikádozta magát a garázsokban, délutánra azonban látszólag elhárították a problémájukat. Ez egészen a gyakorlás végéig igaz volt, az utolsó percekben azonban Max Verstappen és Danyiil Kvjat szinte egyszerre állt meg a pálya különböző pontjain.

Erre a hétre a Pirelli előállt egy speciális, Holland Nagydíjra felkészített szettel, amit Zandvoort döntött kanyarjaira fejlesztettek ki. Egyelőre kérdés, szükség lesz-e a nagyobb teherbírású abroncsokra, mindenesetre Lewis Hamilton volt az egyik, aki ezeket kipróbálhatta.

Megtett köröket tekintve a Mercedes ma 179-cel, a Red Bull 113-mal, a Ferrari 164-gyel zárt.

A teszt végeredménye:

teszte0226ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: