DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Teljesen máshogy álltunk idén a teszteléshez

Az elmúlt években a téli tesztelésen mindig villogott a Ferrari, az idénynyitó kvalifikációján azonban csúnyán leszerepelt. Idén éppen fordítva történik majd? A csapatfőnök mindenesetre elégedett.

Az idei évben már csak hat tesztnap állt a csapatok rendelkezésére, hogy a hosszú téli szünet után felkészüljenek az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra. Az elmúlt négy évben megszokotthoz képest a vörös istálló idén nem igazán villantott Barcelonában, sokkal inkább tűnik úgy, hogy a Mercedes tett szert fölényre a fejlesztési versenyben.

Sőt, a Mercedes versenyautójának lemásolásával vádolt Racing Point pilótája, Lance Stroll éppen arról beszélt a napokban, hogy a rózsaszín istálló új versenygépe már a Ferrarival is képes tartani a tempót. Mattia Binotto elismeri, hogy egy körön még nem valami gyorsak, de a teszteléssel teljes mértékben elégedett, mivel eleve máshogy álltak hozzá, mint korábban.

A Ferrari idén nem feltétlenül ment rá a leggyorsabb körre, de mire lesz elég az új autó a Mercedes ellen?


„Elégedett vagyok azzal, ahogy a téli tesztelésünk lezajlott, a tervezett programunkat maradéktalanul teljesítettük és remek munkát végeztünk. Tavalyhoz képest merőben más szemlélettel álltunk hozzá ehhez a kétszer háromnapos teszteléshez, az első három napot például kizárólag arra használtuk, hogy minél inkább megismerjük új autónkat és a lehetséges beállításokat” – idézi Mattia Binottót a Gpfans.com.

„Az utolsó két napon teljes versenyszimulációkat teljesített Sebastian (Vettel) és Charles (Leclerc) is. Egyetlen gyorskörön még nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk, ami viszont a hosszabb etapokat és a megbízhatóságot illeti, már jóval jobb a helyzet. Igaz, még mindig lehetne sokkal jobb is.”

„Most irány vissza Maranellóba ezzel az óriási mennyiségű adattal a tarsolyban, amit itt gyűjtöttünk és sorban ki kell ezeket elemezni. Nem kérdés, hogy kemény munka vár ránk, de csapatként úgy érzem, készen állunk az Ausztrál Nagydíjra, ott tudhatjuk meg, valójában hol is állunk a rangsorban” – fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke.

Szerintetek hol áll a Ferrari az erősorrendben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: