DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc még mindig bízik abban, hogy jó úton járnak, de...

Tavaly a teszteken igencsak villogott a Ferrari, az évadnyitón azonban csúnyán leszerepeltek. Most már Barcelonában is gondokkal küzdenek a vörösök, Charles Leclerc viszont bízik a szép jövőben.

Az elmúlt években többször is bebizonyosodott, hogy nem tesztnapokat kell nyerni, hanem futamokat, mert csak ez az igazán fontos. 2016 óta folyamatosan azt a képet láthattuk, hogy a téli tesztelésen a Scuderia valamelyik pilótája autózta a leggyorsabb kört, élesben azonban a Mercedes előbújt rejtekhelyéről és többnyire tönkreverte a mezőnyt.

Ami kissé aggasztó lehet a Ferrari számára, hogy idén már a tesztnapok sem zajlanak túlságosan jól, technikai és vezetői hibák is előjöttek már, a köridőben pedig igencsak gyengélkednek a vörösök. A második teszthét sem indult túl fényesen, Vettel a tizedik helyen végzett szerdán, Leclerc pedig még ennél is lejjebb. Jelenleg a Red Bull is biztatóbban szerepel, mint az olasz istálló autója.

A Ferrari eddig a tesztelésen is gyengének tűnik... de ez a valós kép lenne?


Most a Ferrarisok altatnak, vagy ennyire nem találják a ritmust és az idei autó sem veheti fel a versenyt a riválisokkal? Leclerc bízik az előbbi variációban. „Tavaly hatalmas fejlődést mutattunk be év közben az első futamhoz képest, jelentősen közelebb kerültünk a Mercedeshez. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, olyan keményen, ahogy mindig is szoktunk. Biztos vagyok abban, hogy a megfelelő úton járunk annak érdekében, hogy felzárkózzunk” – nyilatkozta Charles Leclerc a szerdai tesztnapot követően.

„Egy pilóta számára mindig nehéz eldönteni, hogy inkább az a jobb, ha több leszorítóerőt választunk és lassabbak vagyunk az egyenesben, viszont gyorsabbak a kanyarokban, vagy fordítva. Még várnunk kell, hogy pontosan lássuk, mire képes összességében az új autónk. Abban egyetértek, hogy a tavalyinál gyorsabb a kanyarsebességünk, ez mindenképpen pozitívum.”

„Tavaly úgy tűnt, pontosan tudjuk, hol állunk az erősorrendben, aztán megérkeztünk a nyitófutam helyszínére és teljesen más képet láthattunk. Most fogalmunk sincs, pontosan hol járunk, de nem is biztos, hogy most ez a fontos. Tavalyhoz képest idén saját magunkra igyekszünk összpontosítani és nem azt lesni, mit tesznek a többiek. Úgysem lehetünk hatással a riválisokra és nem is tudhatjuk pontosan mit csinálnak” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: