Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 28. csütörtök
F1

Hamilton újabb száz kört megtett volna

Nem túl biztató a riválisok számára, hogy Lewis Hamilton 106 kör után is olyan jól érezte magát az új Mercedesben, hogy szíve szerint folytatta volna. Az autó gyors és megbízható, nehéz lesz megfogni.

A csütörtöki tesztnapon is megosztotta a teendőket Lewis Hamilton és Valtteri Bottas az új W11-es kódjelű Ezüst Nyíl volánjánál, a brit délelőtt gurult pályára, 106 kört pakolt a világbajnoki címvédő istálló autójába és esze ágában sem lett volna abbahagyni. Az utolsó húsz percben is csak azért pihent, mert kifogytak a gumiszettekből.

Bár Emerson Fittipaldi a napokban úgy nyilatkozott, Hamilton akkor válna igazán naggyá, ha átigazolna egy másik csapathoz és ott is nyerni tudna, egyelőre arra mutatkozik komoly esély, hogy 2020-ban is a Mercedes-Hamilton párosnak lesz a legnagyobb sansza begyűjteni újabb világbajnoki címét.

Csak az állította meg Hamiltont, hogy kifogytak a gumiszettekből


„Csodás második nap volt ez itt Barceonában, hatalmas mennyiségű kört pakoltunk az autóba. Délelőtt egy teljes versenyszimulációt teljesítettünk, nagyszerű eddig a megbízhatóságunk és mutatja, milyen jó alapokkal indulhatunk az évnek. Valószínűleg ez életemben az első olyan nap, amikor befejeztem egy hosszú tesztelési etapot és tovább akartam folytatni” – idézi Lewis Hamiltont az F1i.com.

„Még hátravolt húsz percünk és szerettem volna még több kört megtenni, de sajnos nem maradt erre több abroncsunk. Remek volt, fizikálisan pedig egészen fantasztikusan vagyok. Igazán jó érzés, hogy egy teljes versenyszimulációt követően is azt éreztem, hogy újabb száz kört is képes lennék megtenni” – fogalmazott Hamilton, aki csütörtökön (csapattársával egyetemben) nem ment rá a leggyorsabb körre, a hosszú menetek során viszont kiváló körökkel jelentkezett.

Vajon lesz esélye a Red Bull-Ferrari párosból bárkinek is legyőzni idén a Mercedest, vagy 2020 is az Ezüst Nyilak diadalmenetéről szól majd?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?