DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Fittipaldi: Hamilton ne a Mercedesszel nyerjen

A kétszeres világbajnok brazil legenda szerint Lewis Hamilton akkor válna igazán naggyá, ha egy másik topcsapattal is a csúcsra tudna kerülni, nem csak a domináns Mercedesszel. De hova mehetne?

Hónapok óta tartja magát az a híresztelés, miszerint Lewis Hamilton 2020 végén elhagyja a gyári Mercedes istállót és a Ferrarihoz szerződik. A megbeszélések tényét mindkét fél megerősítette már novemberben, de a helyzet azóta némileg megváltozott. A Scuderia hosszú távra elkötelezte magát Charles Leclerc mellett, így kicsit kevésbé valószínű, hogy a fiatal tehetség mellé egy sokszoros világbajnokot igazolna a vörös istálló.

Lewis Hamilton első világbajnoki címét a McLarennel nyerte, a további ötöt pedig a Mercedesszel, Emerson Fittipaldi szerint azonban a hetediket egy másik élcsapattal kellene megszereznie, ezzel végképp legendássá válhatna mindenki szemében.

Fittipaldi szerint Hamiltonnak más csapattal kellene most már nyernie


„Azt szeretném látni, hogy a másik két topcsapat egyikéhez igazol át Lewis Hamilton és ott is világbajnoki címet tud nyerni. Ez nagyot dobna a megítélésén. Az, hogy egy újabb istálló színeiben is a csúcsra érne, még nagyobbá tehetné őt” – ecsetelte véleményét Fittipaldi a Standard Sport hasábjain.

„A számok nem hazudnak. Biztos vagyok benne, hogy további győzelmek előtt áll és történelmet ír majd a Formula-1-ben. Bármelyik sportágat is nézzük, a számok határoznak meg mindent, ez számít igazán, Lewis pedig képes megdönteni a rekordokat. Megvan hozzá a fizikális állapota és a szellemi képessége is, hogy még tovább fejlődjön” – tette hozzá Fittipaldi.

A 2020-as idényre való felkészülés éppen szerdán kezdődött meg Barcelonában, egyelőre a Mercedes remekel, úgyhogy Hamiltonnak ismét komoly esélye lesz egy újabb világbajnoki címet begyűjteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: