DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vandoorne nem kíván rosszat Hamiltonnak és Bottasnak, de...

A McLarennél két évet eltöltő Stoffel Vandoorne lett a gyári Mercedes egyik tartalékpilótája. A belga egyáltalán nem kíván balszerencsés sérülést Hamiltonéknak, de azonnal beugrana, ha szükséges.

Bár óriási tehetségként érkezett a Formula-1-be néhány évvel ezelőtt (2016-ban még csak beugróként, rá egy évre pedig két szezonon át a McLaren színeiben állandó pilótaként), de egyáltalán nem olyan irányba mozdult el a juniorsorozatokban sikert sikerre halmozó belga versenyző pályafutása, ahogy azt tervezte.

A wokingi istállónál egyértelműen háttérbe szorult Fernando Alonso mögött, ezt később azzal is magyarázta, hogy a McLaren számára szinte csak a spanyol létezett, mindent az ő szája íze szerint igyekeztek alakítani. 2018 végén nem is lett maradása Vandoorne-nak, aki a Formula-E-ben viszont megtalálhatja a számítását a Mercedes pilótájaként.

Nemrég még egymás ellen küzdött Vandoorne és Hamilton, most egy csapatnál dolgoznak


Néhány napja a német gyártó Formula-1-es csapatának (egyik) tartalékversenyzőjének nevezték ki, tehát esélyes, ha Valtteri Bottas, vagy Lewis Hamilton bármilyen okból kifolyólag kihagyni kényszerülne bármelyik futamot, akkor neki kellene beugrania. Készen áll a kihívásra, bár természetesen nem kívánja csapattársai sérülését.

„Nagyszerű dolog, hogy feljebb kerültem a Mercedes-család ranglétráján. Már a téli szünetben nagymennyiségű szimulátoros munkát végeztem az istálló számára, most pedig igen zsúfolt évad előtt állok. Azokon a hétvégéken, amikor a Formula-E-s kötelezettségeim nem ütik az F1-es hétvégéket, mindig jelen leszek a nagydíjakon, de jelenleg az elektromos széria élvez elsőbbséget számomra” – mondta el Stoffel Vandoorne az RTBF interjújában.

„Újra rajthoz állni a Formula-1-ben? Ez csak abban az esetben történhetne meg, ha Lewis vagy Valtteri súlyosan megsérülne. Természetesen nem kívánok semmi ilyesmit, de amennyiben felkérnének a helyettesítésre, boldogan állnék készen a beugrásra” – tette hozzá a belga versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: