DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button: Verstappen a legtehetségesebb

A 2009-es világbajnok szerint a Red Bull holland pilótája rendelkezik a legjobb képességekkel az F1-es mezőnyben. A brit úgy véli, akár négyen is megszorongathatják idén Lewis Hamiltont.

2014 óta megállíthatatlan a Mercedes a Formula-1-ben: zsinórban hatszor tudtak duplázni az egyéni és a konstruktőri világbajnokságban. Ez azt is jelenti, hogy mind a csapat, mind Lewis Hamilton a hetedik címéért szállhat harcba 2020-ban (a brit pilótát ugyan 2016-ban legyőzte a csapattárs Nico Rosberg, de 2008-ban a McLarennel már begyűjtött egy év végi elsőséget).

A Sky Sports műsorában többek között arról kérdezték a 2009-es világbajnok Jenson Buttont, aki néhány évig Hamilton csapattársa is volt, hogy kik szorongathatják meg a címvédőt: Button négy versenyzőt is megemlített – a másik Mercedest kormányzó Valtteri Bottast viszont nem… –, és azt is elárulta a korábbi F1-es, hogy kit tart a mezőny legtehetségesebbjének:

verstappen-hamilton-redbull-brazil-1



„Úgy vélem, mindkét Ferrari-pilóta” – felelte a Hamilton várható kihívóira vonatkozó kérdésre Button. „Volt néhány incidensük 2019-ben, remélhetőleg idén már nem ez lesz a helyzet. Mindketten nagyon gyorsak. Szerintem tavaly próbálták megtalálni a pozíciójukat csapaton belül: megérkezett az új srác, Charles Leclerc, aki mindenkinél több pole-pozíciót szerzett előző évben, Sebastian Vettel pedig egy négyszeres világbajnok. Szóval két rendkívül tehetséges pilótáról van szó, és az első közös évük után most már tényleg csapatként tudnak majd együtt dolgozni, a Mercedes elleni csatára koncentrálva, nem csak az egymás ellenire. Érdekes lesz.”

„Úgy vélem, ott lesz a Red Bull is. Remek munkát végeztek tavaly az új motorpartnerükkel, az idei év pedig nagyon fontos lesz számukra, harcba szállhatnak a világbajnoki címért. Ott van nekik Max Verstappen, aki ilyen fiatalon is már komoly tapasztalattal rendelkezik. Nagyon-nagyon tehetséges: ha csak a természet adta képességeket nézzük, talán ő a legtehetségesebb. És ott van a csapattársa, Alex Albon, aki még csak egy évet töltött a Formula-1-ben, de máris megjárt két csapatot. Idén remélhetőleg megmutatja, mire képes, mert szerintem ezt még nem igazán láthattuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: