DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardót nem zavarja a Red Bull-Honda remeklése

Bár kockázatos döntést hoztak a Red Bullnál, amikor Honda-motorokra váltottak, utólag látható, hogy nincs mit megbánniuk. Daniel Ricciardót sem idegesíti, hogy volt csapata ennyire felzárkózott.

Bár a 2019-es szezon elején még nem sikerült igazán jó formába lendülnie az energiaitalos istállónak, az RB15-ös egyértelműen gyorsabb, jobb autó volt, mint a gyári Renault és ahogy haladt az évad, egyre inkább csak ellépett a Red Bull-Honda a francia istállótól. Az év végén (különösen Mexikóban és Brazíliában) kifejezetten kiváló produkcióra volt képes Max Verstappen, ha képes tartani a csapat ezt a fejlődési ütemet, idén valóban komoly világbajnoki esélyei lehetnek.

Daniel Ricciardo is a gárda tagja lehetne, ha 2018 nyarán nem dönt úgy, hogy inkább a Renault ajánlatát fogadja el és elszerződik. Nem tölti el azonban keserűséggel a tudat, hogy sokszor kört kapott tavaly attól az autótól, amit egy évvel korábban még ő vezetett.

Ricciardónak mostanában nincs köze az élmezőnyhöz, a Red Bullnak annál inkább


„Engem is lenyűgözött a Honda formája, amit például Brazíliában láthattunk. Nem olyan régen néztem meg Max (Verstappen) időmérős körét, elképesztően jól sikerült neki. Három évig voltam Max csapattársa, tudja, mi kell egy pole-pozícióhoz. A csapat pedig minden téren remekelt, mivel például az a pálya egyszerre igényel jó leszorítóerőt és kiváló motorerőt is” – ecsetelte véleményét Daniel Ricciardo a Speedweek.com szakoldalnak.

„Nem kérdés, hogy a Honda rátalált valamire, ezért le a kalappal előttük. Sokan úgy gondolják, biztosan ettől én keserűséget érzek, hogy a Red Bull ilyen jól megy, de szívemre teszem a kezem és úgy mondom, hogy nagyszerű, hogy ennyire feljöttek. Igaz, leginkább azt szeretném látni, hogy még ennél is több csapat küzdhessen a pole-pozíciókért és a győzelmekért, korábban ugyanis csak a Mercedes és a Ferrari volt képes többnyire erre.”

„A mi dolgunk, hogy odaérjünk az élmezőnybe, de már annak is örülni kell, ha háromesélyes (Ferrari-Mercedes-Red Bull) csatákat láthatunk. Nem kérdés, hogy a Honda nagyot fejlődött az utóbbi időszakban, de úgy tűnik, az autójuk is remekül viselkedik. Ahol a többiek rengeteg leszorítóerőt veszítenek, ott a Red Bull jól tartja magát, azt hiszem, ma este felhívom Adrian Newey-t…” – viccelődött Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: