DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes úgy készül, lesz Kínai Nagydíj

Világszerte nagy a félelem a Kínában kirobbant és azóta is megállíthatatlanul terjedő koronavírus miatt. A Formula-1-es futam is veszélyben van, ám a Mercedes mégis úgy tervez, megy Sanghajba.

A logisztikai előkészületeket már jó ideje meg is kezdte a világbajnoki címvédő istálló, ami az elvileg áprilisban megrendezésre kerülő (de az utóbbi hetekben a lassacskán világjárvánnyá terebélyesedő koronavírus miatt erősen megingó) Kínai Nagydíjat érinti. A Formula-E márciusi fordulóját (Sanya E-prix) hivatalosan is elhalasztották, az F1-ről azonban nincs hivatalos döntés.

A baljós előjelek ellenére Toto Wolffék úgy készülnek, áprilisban megrendezik a Kínai Nagydíjat, pedig több szakértő is úgy gondolja, okosabb lenne törölni, vagy legalább elhalasztani a járvány ezen szakaszában a futamot. Csak Kínában ugyanis eddig több, mint negyvenezer fertőzést és 909 halálesetet ismertek el hivatalosan.

Vajon mennek Hamiltonék Sanghajba, vagy sem?


A riasztó események ellenére, hivatalos döntés hiányában a csapatoknak már el kellett kezdeniük az előkészületeket áprilisra. „A Formula-E kínai fordulóját törölték, pedig még most is több, mint négy hét lenne hátra az eseményig, a múlt héten mégis hivatalosan bejelentették, hogy nem rendezik meg, tehát jóval korábban. Ezért erősen remélem, hogy mi azért utazhatunk Kínába” – idézi Toto Wolff csapatfőnököt az F1i.com szakoldal.

„Nemsokára a kínai nagykövetségre utazom saját biometrikus vizsgálatomra. Jelenleg ugyanis minden jel arra mutat, hogy két hónap múlva Kínába fogunk utazni. A sanghaji verseny lefújása csapás lenne a Formula-1 számára és nem tenne jót a sport ottani népszerűségének, ha nem mennénk. Tavaly teltház volt, tömött lelátók előtt versenyeztünk.”

„Kína az egyik legfontosabb piac jelenleg, rengetegen követnek minket és Sanghajban számos egyéb rendezvényen is részt veszünk a verseny időpontját megelőzően. Egyértelműen nem tenne jót a törlés sem nekünk, sem a rajongóknak. Az is igaz viszont, hogy az egészség az első és remélem, ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Ez a legfontosabb ilyen helyzetben” – mutatott rá Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: