DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Egészség

Az FIA már hajlana arra, hogy szabályt változtasson a pattogás miatt?

Leginkább a Mercedes, azon belül is Lewis Hamilton panaszkodik a leglátványosabban a pattogás egészségügyi veszélyeire. A hírek szerint az FIA szabályt módosítana, a csapatok azonban ellenállnak.

részletek

Több alvásra ösztönöz minket a McLaren

Sokan az év ezen időszakában adják fel az újévi fogadalmaikat, ezért a McLaren csapata összeállított egy F1 által inspirált listát, ami segít egészségesebbé tenni a hétköznapjainkat.

részletek

A Mercedes úgy készül, lesz Kínai Nagydíj

Világszerte nagy a félelem a Kínában kirobbant és azóta is megállíthatatlanul terjedő koronavírus miatt. A Formula-1-es futam is veszélyben van, ám a Mercedes mégis úgy tervez, megy Sanghajba.

részletek

Az ízületek egészségére

Edzés alkalmával nem csak az izomzatodat dolgoztatod meg, hanem igénybe veszed az ínszalagokat és az ízületeket egyaránt, melyekre a nagy terhelés miatt figyelmet kell fordítanod. A magasabb terhelés, mint az erőedzés, a szertorna, különböző küzdősportok vagy labdajátékok nagyobb igénybevétellel járnak, melyhez először az izomzat szokik hozzá. Ennek tükrében nem csak a helyes végrehajtásra kell fókuszálni, hanem a regenerálódási szakaszok szigorú betartására is. Amennyiben mindezt háttérbe szorítod, a szalagok megnyúlhatnak, a porc felszíne pedig könnyedén kophat vagy sérülhet, mely hosszabb regenerációt igényel, és megtörténte nagy kieséshez vezethet.

részletek

Táskás szemek?

A reggeli kóma egész nap kiül az arcodra? Vagy csak olyan a bőrtípusod, hogy folyton karikásak a szemeid? Ezek valójában a szem alatti vékony bőr miatt láthatóak, mivel itt bukkannak a legjobban elő az erek. A szemhéj környéki, periorbitális bőr csak 0,5 mm vastagságú, szemben a testen található többi bőrrel, amely átlagosan 2 mm. Karikásodhat szemed az ún. periorbitális hiperpigmentációtól is, hiszen ekkor több melanin termelődik a szem alatti bőrben. Mit tehetünk ellene?

részletek