DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
Egyéb

Az egészséges ételek titka: a párolás

Ha valaki rendszeresen, napi szinten sportol, akkor fontos az is, milyen ételeket fogyaszt.

https-_www.miele.hu_ - 2024 október - Cikk3



A gyorséttermek helyett az ilyen emberek az otthoni sütést-főzést részesítik előnyben, hogy a megfelelő kalóriabevitelről maguk gondoskodhassanak.

Jó választás lehet számukra egy Miele gőzpároló, amelynek több verziója is kapható, így az igényeknek megfelelően lehet őket használni. Nézzük is, milyen lehetőségek vannak!

 

Párolás, szuvidálás

Ezek a fogalmak nem ismeretlenek azoknak, akik az egészséges életmód hívei. Akik számára kiemelt jelentőséggel bír, mi kerül az asztalra, mindenképpen szerezzenek be olyan konyhai eszközöket, amelyekkel percek alatt elkészíthetők a finomságok.

Ezek az ételek pedig nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is lesznek, ha a megfelelő módon készítjük el őket. Köztudott, hogy a zsírban vagy olajban sütött húsok mennyi kalóriát tartalmaznak – sokan tehát a párolást vagy a grillezést részesítik inkább előnyben.

Egy jól felszerelt konyha fontos kelléke a sütő is – amely egyben gőzpároló funkcióval is el lehet látva. A Miele webáruházban háromféle verzió közül is választhatunk:

 

  • Gőzpároló
  • Gőzsütő
  • Gőzpároló mikrohullámú funkcióval

Nézzük, melyik mire jó!

 

A gőzpárolók, gőzsütők főbb funkciói

Egy gőzpároló számos módon lehet segítségünkre – tekintve, hogy sokféle egészséges étel előállítása lehet vele könnyebb. Elvégezhető így a mirelitek felolvasztása, és nagyon finom köreteket is tudunk tálalni – a párolt zöldségek hatása pedig leírhatatlan az egészségre nézve! 

Továbbá egy ilyen sütőben nagyon hamar elkészül a főtt tojás, de befőzéshez, blansírozáshoz is lehet használni a funkciókat.

Akik szeretik a tenger gyümölcseit, egy Miele gőzpárolóval gyakran ehetnek ilyen ételeket ebédre vagy vacsorára – a gőzpárolással nem is kell sokat várni a tálalásra. Továbbá különféle húsok párolására, főzésére is jó a készülék. Külön ki kell emelni a szuvidálást: ezekkel a termékekkel nagyon egyszerűen nekiállhatunk e folyamatnak.

Nem csupán étkezési célok miatt szerezhetünk be egy gőzpárolót, ezek az eszközök fertőtlenítésre is alkalmasak: cumisüvegeket, befőttesüvegeket is tehetünk a belsőbe, és ott percek alatt megtörténik a csírátlanítás. Sőt, nedves kendők melegítésére is van mód – ha igazán professzionális szinten szeretnénk tálalni a vacsorát családtagjainknak.

Ezekben a sütőkben akár 3 szinten is lehet párolni – készülhet egyszerre többféle finom étel is: a márka innovatív termékeinek ez nem akadály!

 

Gőzpároló mikrohullámú üzemmóddal

Egyes modellekben nemcsak a sütés és a párolás oldható meg, hanem van bennük mikrohullámú sütő funkció is. Ezzel például pattogatott kukoricát is gyorsan elő lehet állítani. Ott, ahol kisgyermekek is vannak, ez igazán csábító lehet, azonban a tudatos szülők a csemeték számára is igyekeznek kevésbé hizlaló finomságot adni az esti tévénézéshez.

Bár sütemények, édességek, kenyerek elkészítéséhez is jók ezek a modellek, igyekezzünk az egészséges ételek előállítására használni a Miele modern gőzpároló készülékeit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: