DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel év elején a Red Bullnál puhatolózott

A négyszeres világbajnok januárban környékezte meg a csapat meg nem nevezett tagjait, hogy felmérje a visszatérése esélyeit – állítja Helmut Marko, aki elmondta, miért nem igazolják le őt.

Már tavaly nyár környékén felröppentek olyan pletykák, amelyek szerint Sebastian Vettel a Ferrarinál átélt csalódások miatt visszatérne a szívéhez közel álló Red Bull istállójához, amellyel 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett. A csapat tanácsadója révén most ismét egy ilyen hír járja be a sajtót, ugyanis Helmut Marko a német Autobildnek arról számolt be, hogy Vettel januárban egy, az energiaitalos márka által szponzorált sí lesikló versenyen azt próbálta kideríteni, mekkora esélye van az istállónál.

 vettel-rbcsapattag



„Sebastian kíváncsi volt arra, visszatérhet-e hozzánk 2021-ben, de a döntéshozóink közül senki sem tartózkodott Kitzbühelben. Egy négyszeres világbajnokról van szó, akinek vannak bizonyos pénzügyi igényei, mi azonban most írtunk alá egy több évre szóló szerződést Max Verstappennel, ami nem volt olcsó, így nem engedhetünk meg magunknak még egy nehézsúlyú versenyzőt.”

Marko szerint Vettelt maga a pilótapiac ejtette csapdába, de a helyzetén sokat javíthat, ha idén csapattársa fölé kerekedik. „A Ferrari elkötelezte magát Leclerc-rel, mi pedig Max Verstappennel. Jól kell teljesítenie, ami hiszem, hogy sikerülni fog neki, csak egy számára ideális autóra van szüksége. Ha legyőzi Leclerc-t, a Ferrarinak el kell rajta gondolkodnia. Akkor talán a Mercedes figyelmét is felkeltené” – magyarázta Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: