Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. március 29. vasárnap
F1

Minden csapat egy képen év elején? Nem!

A 2010-es évet egy ikonikus fotóval indította a Formula-1, amin az összes csapat autója és pilótái egy képen láthatók. Tíz év eltelt és az istállók többsége hallani sem akar ugyanilyenről. De miért?

A 2010-es szezon azon kevesek egyike volt az elmúlt két és fél évtizedben, amikor nem Ausztráliában kezdődött az idény, hanem Bahreinben. Azóta legendássá vált az a fotó, ahol a száguldó cirkusz összes istállójának egy-egy autója és mindkét állandó pilótája egyszerre látható még az év kezdete előtt, köztük a három év után visszatérő Michael Schumacher.

Azóta pontosan tíz év telt el, a Liberty Media pedig egy ugyanilyen típusú fényképet szeretett volna elkészíteni az új autókról és minden versenyzőről, mindezt pedig a téli tesztek megkezdése előtt. Csak annyi lett volna a dolga minden gárdának, hogy a fénykép erejéig kigurítják a garázsból autóikat, a Gpblog.com információi szerint azonban a csapatok döntő többsége leszavazta az ötletet.

2010-ben elkészült a közös fotó, idén valószínűleg nem fog


Idén egyébként kevesebb tesztnap áll az istállók rendelkezésére, miközben (amennyiben a Kínai Nagydíjat nem kell törölni) eggyel több versenyhétvégét kell teljesíteniük. A sajtó most azt találgatja, hogy a csapatok egyszerűen nem akarják ezt a közös fotót, vagy néhányan esetleg nem készülnének el az első tesztnap reggelére az autójukkal.

A Liberty Media az idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtt ismét azt tervezi, hogy megkérdezi a csapatokat erről a bizonyos közös képről, de könnyen lehet, hogy a csapatvezetők azért nem hajlandóak erre, mert nem szeretnének túl sok részletet elárulni vadonatúj versenyautójukról egy kiváló minőségű fényképpel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?