DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell: A szerencsés pontok nem sokat érnek

Remekül teljesített újonc évében George Russell a harmatgyenge Williamsszel, ám a pontszerzés nem jött össze. Bár Kubica egy egységet begyűjtött, a brit nem mázlival akar pontokat szerezni.

2019-ben a rettenetesen gyenge produkciót nyújtó Williams istálló érdekes pilótapárosa miatt nagy figyelmet vonzott. Mindenkit érdekelt a súlyos ralibalesetét követően nyolc év után visszatérő Robert Kubica teljesítménye, illetve az is, hogy boldogul az előző évi Formula-2-es bajnok csapattárs.

Az újonc brit igencsak kivágta a rezet, huszonegyből huszonegyszer győzte le rutinosabb csapattársát az időmérő edzéseken és a versenytempó tekintetében is zömében George Russell bizonyult gyorsabbnak. A sors iróniája, hogy az év végén mégis Kubica zárt egy, Russell pedig nulla ponttal.

Russell reméli, önerőből is képes lesz pontot szerezni a Williamsszel


Igaz, az azóta az Alfa Romeóhoz távozó lengyelnek kaotikus futamra és hatalmas szerencsére volt szüksége ahhoz, hogy Németországban megszerezze az istálló tavalyi egyetlen pontocskáját. Idén Russell is szeretne végre számolgatni, de nem szerencsével, hanem magabiztos produkcióval kíván pontokat gyűjteni. Ehhez viszont a 2019-esnél sokkal jobb autó kell.

„Nem kérdés, a Formula-1 arról szól, hogy ki mennyi pontot tud szerezni a versenyeken. De úgy gondolom, hogy a legfontosabb mégis az, hogy végre legyen egy jóval erősebb autónk, amivel hétről hétre reális eséllyel szállhatunk harcba a jobb pozíciókért, ez fontosabb a szimpla pontszerzéseknél” – idézi Russellt a Gpblog.com szakportál.

„Hébe-hóba én is összekaparhattam volna egy-két egységet, de ezek kizárólag a szerencse segítségével sikerülhettek volna és én ezt nem így szeretném. Arra van szükségünk, hogy saját nyers erőből legyünk képesek a pontszerzésekre” – fogalmazott Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: