DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Jövőre nagyot lép előre a Williams

Két évnyi szenvedés és az idei látványos mélyrepülés után jövőre sokkal többet vár a Williamstől George Russell. Igaz, ha egy csapat másodpercekkel marad el mindenkitől, van is hova javulnia.

Többször is sikerült remek vezetésével felhívnia a figyelmet magára George Russellnek idén, újonc létére. Az időmérő edzéseken 21:0 arányban nullázta le nagyobb nevű, ám nyolc év kihagyás után visszatérő csapattársát, Robert Kubicát és döntő többségében a futamokon is jobb volt nála.

Érdekes módon azonban, pontot csak a lengyel tudott szerezni (egyetlen egyet) a számukra szerencsésen alakuló Német Nagydíjon, az újonc brit pont nélkül zárt. Így is felfigyelt rá a Mercedes csapatfőnöke, aki biztos abban, hogy a közeljövőben Russell már a gyári Mercedesnél kap majd ülést.

Most azonban még a grove-i istálló alkalmazásában áll és jövőre nagyon szeretne az idei, utolsó helyeken történő körözgetés után végre valóban csatázni is a jobb pozíciókért. A Williams jelenlegi helyzetében az is siker lenne, ha 2020-ban a pontszerző helyek környékén autózhatna, úgy véli, ez így is lesz.

Szép volt idén a Williams, de hihetetlenül lassú


„Azt mondanám, hogy ha jövőre a középmezőnyben harcolhatok, az is siker lesz. Reálisan nézve ez a legtöbb, amiben jelenleg reménykedhetek. Az nem kérdés, hogy a jövő évben komoly előrelépést mutatunk majd be, de azt viszont nem tudhatjuk, hogy a többiek mennyit fejlődnek majd” – ecsetelte véleményét George Russell a Motorsport-week.com szakoldalon.

„Egyértelműen hiszek abban, hogy jövőre végre bekerülünk a mezőny sűrűjébe. Az biztos, hogy egyelőre nem jut olyan magas szintre a csapat, mint ahol négy-öt évvel ezelőtt járt, de úgy gondolom, legalább annyit elérünk, hogy minden egyes hétvégén esélyünk lesz a Q2-be kerülni” – tekintett előre Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: