DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Russell Mercedes-pilóta lesz

A zsinórban hat bajnoki címet nyerő Ezüst Nyilak csapatfőnöke teljesen biztos abban, hogy George Russell a közeljövőben állandó ülést kap a gyári istállónál, mivel tisztában vannak remek vezetésével.

Egyetlen versenyzőnek nem sikerült ebben az évben pontot szereznie a mezőnyben, George Russell a harmatgyenge Williams-Mercedesszel egyszer sem került a legjobb tízbe, bár kétszer is közel került ehhez a bravúrhoz. Csapattársa, Robert Kubica azonban a szerencsés németországi pontszerzésének köszönhetően előtte végzett a tabellán, pedig a lengyel huszonegy versenyből csak kétszer végzett az újonc brit előtt.

Az időmérőkön még egyértelműbb különbség rajzolódott ki, Russell 21:0-ra győzte le az egyszeres futamgyőztest, ezért a tabella elég csalóka képet mutat. A Mercedes az évközi és az év végi teszten is autójába ültette a jövőre is a Williamsnél maradó tehetséget, azt pedig eddig sem titkolták, hogy 2020 után már komolyan számolnak vele.

Oconnal nem számolt a Mercedes, Russellel viszont igen


Többen azt gondolták, hogy az Abu Dhabi Nagydíj után rendezett teszten próbálják ki újra élesben az ifjú pilótát, ahol egyébként a második napon a leggyorsabbnak bizonyult. „Nem, előre megmondtam George-nak, hogy ez nem egy újabb próba. Már pontosan tudjuk, mire képes, úgyhogy ettől a teszttől függetlenül már korábban is úgy tekintettünk rá, mint a jövő Mercedes-pilótájára” – reagált Toto Wolff csapatfőnök.

„Kiváló nyers tempóra képes, kiemelkedő tehetség és a versenyzési intelligenciája is figyelemre méltó. Véletlen szerencsével nem nyer valaki újoncként bajnoki címet a GP3-ban és a Formula-2-ben is. Elég kevés versenyző volt képes erre a bravúrra. Idén a Formula-1-ben is kitűnően teljesített, a teszt csak arra szolgált, hogy további értékes tapasztalatot gyűjtsön, nekünk már nincs mit bizonyítania, jelenleg azonban a Williamsszel áll szerződésben” – tette hozzá Wolff.

2021-ben, az új szabályok érkezésével George Russell számára is teljesen új korszak köszönthet be? Vajon, ha Lewis Hamilton csapattársaként érkezne a Mercedeshez, ugyanolyan bánásmódban részesülne, mint nagy sikereket elért, sokszoros világbajnok társa?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: