DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Egyenlő feltételeket biztosítunk Hamiltonnak és Bottasnak

A Mercedes csapatfőnöke kijelentette, hogy a jövő évben azonos technikát és bánásmódot kap mindkét pilótája, de belül azért szurkol, hogy Hamilton megdöntse Michael Schumacher rekordjait.

Az elmúlt évek tendenciáját látva elmondhatjuk, hogy Lewis Hamilton jó eséllyel elkapja Michael Schumacher két, régóta fennálló és sokáig megdönthetetlennek hitt rekordját. Hét világbajnoki címéhez képest már csak eggyel, kilencvenegy futamgyőzelméhez képest már csak héttel van lemaradva az utóbbi esztendőkben domináló Lewis Hamilton, aki idén is több, mint tíz sikert könyvelhetett el.

Bottas többször is nyilatkozta, hogy jövőre most már tényleg világbajnok akar lenni, ez azért a Lewis Hamilton köré épülő Mercedesnél finoman szólva sem lesz könnyű feladat. „A jövő év nem lesz egyszerű. Személy szerint azt szeretném, hogy 2020-ban a lehető legjobbak legyünk az erőforrás terén, valamint a legjobb karosszériával is mi rendelkezzünk” – ecsetelte véleményét Toto Wolff csapatfőnök a Formula-1 hivatalos weboldalán.

A Mercedes engedné, hogy Bottas jövőre legyőzze Hamiltont az összetettben?


„Mindig is semlegesen álltunk hozzá pilótáinkhoz, ezért jövőre is ugyanazt a technikát és bánásmódot kapják mindketten és ezt tudják is. Nincs rejtett szándék, vagy politika a Mercedesnél. Meglátjuk, mit tudunk kihozni a jövő évi csomagunkból.”

„Remélem, Valtterinek kiváló szezonja lesz, de ugyanakkor természetesen azért szorítok Lewisnak, hogy megszerezze hetedik bajnoki címét és ezzel beállítsa Michael Schumacher rekordját. Így az év végén mindenki kicsit felszabadulhat, én is. Abu Dhabiban befejeztük az évet, végre mehetünk haza. Le kell ülnünk és pontosítani a jövő évi céljainkat, milyen területeken tudunk a leginkább fejlődni. Izgalmas feladat előtt állunk” – tekintett előre Wolff.

2020-ban valóban teljesen azonos bánásmódot kap majd Valtteri Bottas és Lewis Hamilton?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: