DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton miatt hosszabbított ilyen gyorsan Verstappen és a Red Bull?

Bár sokan a pilótapiac felbolydulására számítottak 2021 előtt, két élmenő már biztosan a helyén marad. Lewis Hamilton kívülállóként is döntő szereppel bírt Verstappen új szerződésének megkötésében.

Az utóbbi időszak történései alapján kijelenthető, hogy a Mercedes Lewis Hamilton, az energiaitalos istálló pedig Max Verstappen köré épül. Egyedül a Ferrarinál nem teljesen világosak a viszonyok, bár a karácsony előtti bejelentés, miszerint Charles Leclerc szerződését 2024 végéig meghosszabbította a vörös istálló, azt engedi sejtetni, hogy hosszú távon a monacóira építik a jövőt.

Időközben fény derült arra is, hogy Lewis Hamilton és a Ferrari hónapokkal ezelőtt felvették a kapcsolatot, mindkét fél elismerte a tapogatózó tárgyalásokat. Ha a hatszoros világbajnok valóban átigazolna a Ferrarihoz, az több dominót is feldöntött volna. Az egyik legerősebb feltételezés (volt), hogy Hamilton távozása esetén a Mercedes mindent megtett volna, hogy Max Verstappent magához csábítsa.

Komoly erőt képviselhet a Red Bull-Honda és Verstappen a következő években


Ezen találgatás végére már pontot is tettek Christian Hornerék ezzel a hosszabbítással, Max Verstappen 2023-ig biztosan marad a csapatnál. Az istálló főtanácsadója szerint fontos volt a hollandot egy hosszú távú szerződéssel magukhoz kötni, mielőtt a Mercedes komolyabban elkezdte volna megkörnyékezni pilótájukat.

„Elég nehéz volt számunkra pontosan megítélni, hogy a Ferrari és Hamilton között hogy alakul a történet. Az viszont világos volt, hogy a Mercedesnek lépnie kell, amennyiben Lewis valóban a Ferrarihoz távozna 2021-ben. Egészen biztos, hogy Max lenne az első számú célpontjuk” – mutatott rá Dr. Helmut Marko.

Az új szerződés kapcsán Verstappen kiemelte a feljavuló Honda szerepét, a jelek szerint a dolog fordítva is igaz. „A Honda számára Max megtartása elsődleges szempont. A japán gyártó nagyon szereti pilótánk agresszív vezetési stílusát és nyitott személyiségét. Max is tökéletesen tudja, mi és hogyan zajlik a Hondánál már az új autót is láthatta és becsüli azt a folyamatot, amit a csapatnál tapasztal” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: