DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Hároméves szerződést írt alá Verstappen

A 2021-es kirakós újabb darabja került a helyére: Max Verstappen aláírta szerződéshosszabbítását a Red Bull-lal, cél a világbajnoki cím megnyerése.

A Red Bull keddi bejelentése alapján a csapatot 2016 óta erősítő Max Verstappen a következő négy szezonban is az istálló versenyzője marad: jelenlegi szerződését három évvel, azaz 2023-ig hosszabbította meg.

„Igazán boldog vagyok, hogy kibővítettem együttműködésem a csapattal” – kommentálta a bejelentést Verstappen, aki 16 évesen került be az istálló juniorprogramjába, 18 évesen pedig már a nagycsapatnál szerepelt. „A Red Bull hitt bennem, és lehetőséget adott, hogy a Formula-1-be kerüljek, amiért mindig nagyon hálás leszek. Az évek folyamán egyre közelebb kerültem a csapathoz.”



Verstappen kiemelte a motorpartner, a Honda érkezését, valamint kitűzte a magától értetődő célt: „Nagyra becsülöm a Red Bull és Honda közös munkáját, minden oldalról megteszik, amit a siker érdekében szükséges. Győzni akarok a Red Bull-lal, célunk pedig természetesen az, hogy együtt harcoljunk a világbajnoki címért!” – zárta.

„Fantasztikus hír a csapat számára, hogy egyezségünket kibővítettük a 2023-as szezon végéig” – beszélt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az istállónak eddig nyolc futamgyőzelmet szerző pilótáról. „Mivel a 2021-es szabályváltozások közelednek, kulcsfontosságú, hogy a lehető legtöbb területen megmaradjon a folytonosság. Max bebizonyította, milyen érték a csapat számára.”

Verstappen az ötödik pilóta, aki elkötelezte magát 2021-re: Charles Leclerc-nek a Ferrarinál, Sergio Pereznek a Racing Pointnál, Esteban Oconnak a Renault-nál, George Russellnek pedig a Williamsnél van szerződése a szóban forgó évre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: