DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brundle: Nem cserélném le Vettelt, de már leszálló ágban van

Sem a Ferrarinak, sem Sebastian Vettelnek nem sikerült igazán a 2019-es szezon, sokak szerint elég rosszul áll a német szénája. Négyszeres világbajnok, de sosem volt jó a közvetlen csatákban?

Ahogy csordogált az évad, úgy vált szép lassan egyre világosabbá, hogy a Scuderián belül feszültség van a versenyzők között. Ezt eleinte nem volt nehéz palástolni, mivel a nyári szünetig a vörös autók tartósan képtelenek voltak felvenni a versenyt a Mercedesekkel, sőt, júniustól már a Red Bull is túl nagy falatnak bizonyult.

Az eredetileg csak Vettel mellé hozott Charles Leclerc azonban gyorsan felnőtt a feladathoz és egyre inkább meghaladta négyszeres világbajnok csapattársa tempóját. Monzában, Szingapúrban és Oroszországban is összekülönbözött a két Ferrari-pilóta, a probléma kicsúcsosodása pedig a Brazíliában látott koccanás lett.

Vettel fokozatosan lemaradt Leclerc mögött 2019-ben


Vettel végül csak ötödik lett a bajnoki összesítésben, Martin Brundle viszont így sem cserélné le a nagy tapasztalattal rendelkező pilótát. Igaz, az egykori F1-es versenyző is úgy látja, a német ász már túl van saját zenitjén. A brit véleménye szerint igazából sosem volt jó a szoros csatározásban.

„A kerék a kerék elleni harc sosem volt éppen az erős pontja. Ez számomra egyre inkább világos lett, ahogy teltek az évek. A kiváló sebessége még most is megvan, az időmérős körei továbbra is kitűnőek” – ecsetelte véleményét Martin Brundle a Collecting Cars podcastjében.

„Egyértelmű, hogy nem cserélném le Vettelt akárkire, de az is világos, hogy a legjobb évein már túl van. Sokan azt mondják, hogy csak jókor volt jó időben. De akkor ugyanezt mondhatjuk Lewis Hamiltonra is, végső soron a legjobb pilóták szinte mindig a legjobb autóban kötnek ki” – tette hozzá a Sky Sports szakértőjeként dolgozó brit. Sebastian Vettel mindenesetre úgy gondolja, most is bárkit képes legyőzni csapaton belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: