DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Jövőre a Racing Point kitűnő éve jön

A Force Indiából tavaly év közben átvedlett új istálló megfizette az átalakulás árát, de az átmeneti visszaesést jövőre egy igazán nagy előrelépés követheti, legalábbis Sergio Perez szerint.

A hibridéra kezdeti éveiben a Force India számított a negyedik erőnek a száguldó cirkuszban, ebben nagyrészt a riválisoktól alaposan ellépő Mercedes-erőforrás is segítette Perezéket. Az anyagiak azonban közbeszóltak, 2018 derekán kis híján csődbe ment a gárda, ekkor érkezett a Lawrence Stroll vezette konzorcium és felvásárolta a szinte működésképtelen, ám a teljesítményt tekintve erős csapatot.

A nyári bizonytalanság miatt azonban a fejlesztésekből több hétnyi idő kiesett, ráadásul komoly átszervezésekre is sor került, ezek pedig átmeneti visszaesést okoztak a gárdánál, ami idén meg is látszott. Az egyenletesebb teljesítményt Sergio Perez nyújtotta, de ő is csak tizedik lett az összetettben, a gyártók bajnokságában pedig a hetedik helyre csúsztak vissza.

A megtáltosodó McLarenhez gyakorlatilag semmi közük nem volt, de még a Renault és a Toro Rosso is legyőzte Strollékat. „Valóban nagyon nehéz éven vagyunk túl, az évad kezdetekor nagyon lassúak voltunk és később sem nőttünk fel igazán a feladathoz. De a kemény munka meghozza gyümölcsét, alig várom, hogy 2020 legyen, úgy gondolom, kiemelkedően jó év előtt állunk” – ecsetelte véleményét Sergio Perez a Crash.net szakoldalnak.

Az esős Német Nagydíjon Lance Stroll nagyot villantott


„Képesek voltunk lépésről lépésre javulgatni, de egyértelmű, hogy nem eleget. A McLaren annyira erős volt, hogy nem hiszem, hogy akárcsak meg tudtuk volna közelíteni is őket. A Renault és a Toro Rosso is elénk került, de velük azért már szorosabb csatát vívtunk. Jobb munkát végeztek, mivel amikor lehetőségük adódott, azonnal kihasználták és ezzel rengeteg pontot szereztek. A középmezőnyben óriási előny, ha egy csapat akár egyszer-egyszer is nagyon erős pontszerző helyen végez.”

Ugyanakkor nem teljesen elégedetlen a mexikói sem. „Sikerült év végére legyőzni olyan pilótákat is, amelyek gyorsabb autóval rendelkeztek, ebben a tekintetben elégedett lehetek. Időnként a helyes stratégia, néha más versenyzők hibái játszottak a kezünkre, úgyhogy mi is gyűjtögettük az értékes pontokat. A második félévben már jóval jobbak voltunk, erre építhetünk. Saját teljesítményemet illetően büszke vagyok az eredményre. Az egyéni bajnokságban bekerültem a legjobb tíz közé egy olyan autóval, amelyik nem volt még erre alkalmas” – fogalmazott Perez.

A csapat legjobb eredményét egyébként nem kis meglepetésre Lance Stroll szállította (negyedik lett Németországban), de összesítésben Perez 52:21 arányban legyőzte kanadai csapattársát. Jövőre újra harcba indulhatnak a konstruktőri bajnokság negyedik helyezéséért?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: