DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem véletlenül hasonlít Ocon sisakja Schumacherére

Még lehet, hogy évekig nem látjuk a Formula-1-ben Mick Schumachert, ám édesapja sisakdesignja már az Abu Dhabi tesztelésen megjelent a pályán, Esteban Ocon jóvoltából.

Egy év kihagyás után tér vissza a száguldó cirkusz mezőnyébe a tehetséges fiatal francia pilóta, aki az azóta már megszűnő Manor istállónál mutatkozott be a Formula-1-ben, majd két éven át a Force India/Racing Point gárdájánál villantotta meg oroszlánkörmeit. Bő egy éve a Mercedesnél parkolópályára került, de idén ősszel leszerződött a Renault-hoz.

Sokan Michael Schumacher fiának karrierjét is évek óta figyelemmel kísérik, tavaly például kiváló győzelmi sorozattal tűnt ki és nyerte meg az európai Formula-3-as bajnoki címet. Idén azonban az F2-ben nem alkotott maradandót, így a Ferrari és az Alfa Romeo csapatfőnöke is egyértelműen jelezte, hogy jóval többet várnak Mick Schumachertől, hogy az F1-ben lehetőséget adjanak neki.

A hasonlóság bizony ott van a két sisak között


Édesapja különleges sisakfestése azonban mégis újra megjelent a pályán, Esteban Ocon ugyanis mindig is nagyon felnézett korábbi idoljára, ezért választotta legutóbbi sisakmintázatához Michael Schumacher legendás festésének javarészét. Könnyen lehet, hogy jövőre is lesz Ocon sisakján a motívumból, bár még nem döntötte el, végleges-e a design.

Látunk-e Melbourne-ben is Schumacher-sisakot a Renault-nál?

„Számomra mindig is Michael Schumacher volt a példa. Drasztikusan megváltoztatta ezt a sportágat, sokkal gyakorlatiasabbá tette és a csapatok is más szemmel nézik azóta a versenyzőiket” – nyilatkozta Esteban Ocon a Next Gen Auto hasábjain.

„A lehető legmagasabbra emelte a lécet, ezzel együtt a szintet is. Ezért használom egy ideje a fejvédőimen az ő sisakfestését és jövőre is a vörös színnel térek vissza. Amit viszont Abu Dhabiban használtam, még nem a végleges variáció” – tette hozzá a fiatal francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: